"Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami. GA-GE" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Banarski Władysław, |Księgarnia Warszawa; Bank Włościański Poznań; Biblioteka Kórnicka; Czapiński Euzebiusz Wiktor, |Księgarnia F. H. Richtera Poznań; Gąsiorowski Kazimierz, |Księgarnia Śrem; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Mann Paulin, |Kantor komisyjny i spedycyjny Poznań; Wagner Franz, |Buchhandlung Lipsk; Żupański Jan Konstanty, |Księgarnia Poznań (1871)
Czapiński Euzebiusz Wiktor, właściciel Księgarni F. H. Richtera w Poznaniu, 1872, (3), k. 19, 21-22. - Gąsiorowski K., Księgarnia i skład papieru, Śrem 1871-1875, (4), k. 1-7; przy tym rach., 1875, k. 8. -
82 listy
Keywords: Kórnik; majętność; Lipsk; księgarnia - Wagner Franz; Paryż; czasopismo - "Pamiętnik Towarzystwa Nauk Ścisłych w Paryżu"; Poznań; Bank Włościański; księgarnia - Czapiński Euzebiusz Wiktor; Kantor komisyjny i spedycyjny - Mann Paulin; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Śrem; księgarnia - Gąsiorowski Kazimierz; Warszawa; księgarnia - Gebethner i Wolff; Archiwum Główne; księgarnia - Banarski Władysław; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana