``Sprzedaż nakładów, [...]'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Bank Włościański Poznań; Biblioteka Kórnicka; Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego Lwów; Orgelbrand Maurycy, |Księgarnia Warszawa; Paprocki Teodor i Ska, |Księgarnia Warszawa; Piotrowski C. F., |Księgarnia Poznań; Polak Ludwik, |Księgarnia Warszawa; Rath's Moritz |Buchhandlung Budapeszt (1879)
Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego, Lwów 1905-1914 (16) k. 87-103, 11-115. - Orgelbrand Maurycy, Księgarnia, Warszawa 1879-1893 (24) k. 1-39, 86, przy tym rach. 1883-1900 (5) k. 15-16, 27, 31, 36-37, 39 i list Banku Włościańskiego w Poznaniu 1880 k. 2-4. - Ossowski Kazimierz J. 1921 k. 41-42. - Pacyński Antoni 1921 k. 47. - ``Pamiętnik Literacki'', Lwów 1905 k. 40. -
71 listów
Keywords: Budapeszt; księgarnia - Rath Moritz; Lwów; Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego; czasopismo - ``Pamiętnik Literacki''; Poznań; Bank Włościański; Gimnazjum Marii Magdaleny; księgarnia - Piotrowski C. F; Warszawa; księgarnia - Paprocki Teodor i Ska; księgarnia - Polak Ludwik; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; Września; Towarzystwo Młodzieży Kupieckiej; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana