"Administracja Biblioteki" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Baier & Schneider (Heilbronn); Bamberger Justin Wm. & Co., Monachium; Biblioteka Kórnicka; Flinsch Ferdinand, |Fabrik-Papierlager Berlin; "Globus" (Michałowski i Kardoliński), |Magazyny materiałów piśmiennych Poznań; Mädler Bruno, |Spezialfabrik für Schiebelleitern Berlin; Otmianowski T. (B. Ziętkiewicz, S. Mińcikiewicz), |Magazyn sprzętów kuchennych i domowo-gospodarczych Poznań; Rose Antoni, |Skład materiałów piśmiennych Poznań; Schröter Theodor, |Fabrik mikroskopischer und photographischer Untensilien Lipsk; Soennecken F., |Schreibwaren- und Schreibmöbel-Fabrik Bonn; Wünsche Emil, |Fabrik photographishe Apparate Drezno (1848)
1. Umowa Kajetana Wincentego Kielisińskiego z Tytusem Działyńskim o stanowisko bibliotekarza w Kórniku, 1848, k. 5-6. Druk: "Silva Rerum" IV:1928, s. 20-21.
1000,00
Keywords: Berlin; Spezialfabrik für Schiebelleitern - Mädler Bruno; Fabrik-Papierlager - Flinsch Ferdinand; Bonn; Schreibwaren- und Schreibmöbel-Fabrik - Soennecken F; Drezno; Fabrik photographishe Apparate - Wünsche Emil; Heilbronn; Baier & Schneider; Lipsk; Fabrik mikroskopischer und photographischer Untensilien - Schröter Theodor; Monachium; Bamberger Justin Wm. & Co; Poznań; Skład materiałów piśmiennych - Rose Antoni; Magazyn sprzętów kuchennych i domowo-gospodarczych - Otmianowski T; "Globus" (Michałowski i Kardoliński), Magazyny materiałów piśmiennych; Wannsee; czasopismo - "Deutsche Kunst- und Antiquitaten-Börse"; Korespondencja; Rachunki; Sekwestr zbiorów bibliotecznych