"Dziennik czynności wydawnictw Kórnickich. 1 II [- 7 IV] 1882. M[ichał] W[róblewski]" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1882)
Jest to dalszy ciąg "Dziennika expedycji wydawnictw kórnickich" (AB 270). Zawiera notatki o wysyłce wydawnictw BK: "Kodeks dyplomatyczny Wielkopolski" t. 4; "Tragedie" Eurypidesa cz. II; "Pamiętnik Towarzystwa Nauk Ścisłych w Paryżu" t. 11, osobnych rozpraw z tegoż i in., księgarzom, towarzystwom, bibliotekom oraz osobom prywatnym.
K. 4-22 nie zapisane.
Keywords: Paryż; czasopismo - "Pamiętnik Towarzystwa Nauk Ścisłych w Paryżu"; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż