Acta Tomiciana`` T. IX przygotowany przez W. Kętrzyńskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Wojciech, Kętrzyński; Biblioteka Kórnicka (1870)
W większości wykorzystane druk. arkusze z wyd. I t. IX, po skolacjonowaniu tekstu z rkps. ``zwodu sapieżyńskiego'' i rkps. Bibl. Czartoryskich, uzupełnione odpisami dokumentów nie zamieszczonych w tym tomie. Tom niekompletny w stosunku do spisu zawartości (AB 143).
1000,00
Keywords: Kraków; Biblioteka Czartoryskich