``Oprawa książek bibliotecznych i nakładów'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Baltzer Ph., |Buchbinder-Werkzeuge der Werkzeug-Fabrik Berlin; Biblioteka Kórnicka; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego'' Poznań; Lewinsohn Louis I., |Handel skór Poznań; Mansfeld Chn., |Maschinenfabrik Eisengiesserei Lipsk; Michaelis & Kantorowicz, |Papier-, Schreib- und Lederwaren Poznań; Neumark J., |Fabryka cholew i skór Poznań; ``Pług'', |Handel żelaza Kórnik; Remak Gebr., |Papierhandlung Poznań; Thümecke Carl Jr., |Fabrik und Lager von Maschinen, Werkzeugen und Materialen für die Buchbinderei Berlin; Winckler O. Th., |Papier- und Lederwaren Lipsk; et al. (1881)
Baltzer Ph., Buchbinder-Werkzeuge der Werkzeug-Fabrik, Berlin, b.d., ok. 1882, (dr.), k. 20-21. - Briese Gebrüder, Berlin, 1914, k. 181-182. - Czajkowski Zygmunt, introligator w Poznaniu, 1882-1883, (2), k. 24, 26. - Grunowski Ludwik, właściciel introligatorni S. Kitki w Poznaniu, 1901-1905, (9), k. 124-131, 150, 152. - Kitka Stanisław, 1881-1900, (39), k. 2-9, 11-19, 22-23, 27, 29, 33, 41-42, 47-52, 74, 76-91, 107-108, 111,114-122. -
1000,00
Keywords: Berlin; Fabrik und Lager von Maschinen; Werkzeugen und Materialen für die Buchbinderei - Thümecke Carl Jr; Buchbinder-Werkzeuge der Werkzeug-Fabrik - Baltzer Ph; Schriftgiesserei - Woellmer Wilhelm; Kórnik; ``Pług''; Handel żelaza; Lipsk; Maschinenfabrik Eisengiesserei - Mansfeld Chn; Papier- und Lederwaren - Winckler O. Th; Poznań; Papierhandlung - Remak Gebr; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego''; Handel skór - Lewinsohn Louis I; Introligatornia - Mendelewski (Mędelewski) Michał; Papier-; Schreib- und Lederwaren - Michaelis & Kantorowicz; Fabryka cholew i skór - Neumark J; Introligatorzy; Konserwacja zbiorów; Oprawa książek; Rachunki