"Udzielanie materiałów bibliotecznych, pożyczanie książek itp. 1870-1874" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Mitcher & Röstell, |Buchhandlung Berlin (1870)
Bersohn Mathias, historyk sztuki i kultury, kolekcjoner, 1871, k. 13-14. - kwerenda dotycząca iluminowanych rkps. polskich.
39 listów
Keywords: Berlin; księgarnia - Mitcher & Röstell; Inflanty; Rumunia; Warszawa; Sąd Sejmowy; Włocławek; diecezja; Wrocław; Towarzystwo Literacko-Słowiańskie; Informacja naukowa - |kwerendy; Korespondencja; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie