"Związki rodzinne" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1901)
1. Materiały ogólne dotyczące związków rodzinnych: "Rodziny posiadające związki rodzinne", spis Z. Celichowskiego, k. 1. - Jan Szuman: "Kronika i związki rodzinne", odbitka artykułu prasowego, b.d., (dr.), k. 9. - Wycinek prasowy z artykułem "Hańba" o sprzedaży Pakosławia niemieckiej Komisji Kolonizacyjnej przez Leona Czarneckiego, ok. 1901, k. 50.
CD 363 tylko fragm. [tylko k. 19-20]
Keywords: Kórnik; majętność; Kraków; dyrekcja policji; Pakosław; Poronin; Poznań; Komisja Kolonizacyjna; Warszawa; czasopismo - "Kurier Warszawski"; Zakopane; Zakopane-Kuźnice; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Artykuły; Wycinki prasowe