``Miscelanea literackie i artystyczne i drobiazgi naukowe. 1913-1920'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego Poznań; Biblioteka Kórnicka; Dom Katolicki (Środa Wlkp.); Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha Poznań; Komitet uczczenia jubileuszu 70-tej rocznicy urodzin Franciszka Chłapowskiego Poznań; Komitet wykładów naukowych Poznań; Państwowa Akademia i Szkoła Muzyczna Poznań; Poznańskie |Towarzystwo Przyjaciół Nauk (Poznań); Wydział Kulturalno-Oświatowy; Stowarzyszenie Artystów Poznań; ``Świt'', grupa artystów plastyków Poznań; et al. (1905)
Altenberg H., Lwów 1913, nr 8. - ``Berliner Local-Anzeiger'', Berlin 1916, nr 41. - ``Berliner Tageblatt'', Berlin 1917, nr 47. - Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego w Poznaniu, 1917, (3), nr 57, 60-61. - ``Cronaca d'Oro'', Mediolan 1914, nr 25 (odbitka artykułu o sukcesie artystycznym Wiesławy Cichowicz). - ``Czystość'', Kraków 1905, nr 74. - Dom Katolicki w Środzie, 1914, nr 19. -
1000,00
Keywords: Berlin; czasopismo - ``Berliner Local-Anzeiger''; czasopismo - ``Berliner Tageblatt''; czasopismo - ``Der Tag''; czasopismo - ``Vossische Zeitung''; czasopismo - ``Der Zeitgeist''; Fryburg Szwajcarski; Fabrik pneumatische Musikwerke - Welte M. & Söhne; Gdańsk; Towarzystwo Wydawnicze Pomorskie; Inowrocław; czasopismo - ``Dziennik Kujawski''; Kórnik; Towarzystwo Przemysłowców; Kraków; Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego; czasopismo - ``Ilustrowany Kurier Codzienny''; czasopismo - ``Czystość''; Leszno; czasopismo - ``Kraj''; Lipsk; wydawnictwo - Zeitler Julius; Lwów; ``Książnica Polska'' Towarzystwa Nauczycieli Szkół Wyższych; Mediolan; czasopismo - ``Cronaca d'Oro''; Poznań; Komitet wykładów naukowych; Biblioteka i Czytelnia im. J. I. Kraszewskiego; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Komitet uczczenia jubileuszu 70-tej rocznicy urodzin Franciszka Chłapowskiego; czasopismo - ``Kupiec''; czasopismo - ``Kurier Poznański''; Państwowa Akademia i Szkoła Muzyczna; czasopismo - ``Poradnik Gospodarski''; Rada Narodowa. Wydział Kulturalno-Oświatowy; Stowarzyszenie Artystów; ``Świt''; grupa artystów plastyków; Teatr Polski w Ogrodzie Potockiego. Spółka akcyjna; Teatr Polski; Teatr Wielki; Towarzystwo Krajoznawcze; Towarzystwo Ludoznawcze; Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych; Towarzystwo Wykładów Naukowych; Zjazd (X) Walny Kół Śpiewackich Polskich; Zjednoczenie Towarzystw Kobiecych Oświatowych na Rzeszę Niemiecką; Zjazd Delegatek Zjednoczenia Towarzystw Kobiecych Oświatowych na Rzeszę Niemiecką; 1915 lub 1916; Związek Księgarzy Polskich na Rzeszę Niemiecką; Związek Obrony Kresów Zachodnich; Środa Wlkp; Dom Katolicki; Warszawa; Towarzystwo Popierania Polskich Rękodzieł Artystycznych pod nazwą ``Zdobnictwo Polskie''; Towarzystwo Naukowe Warszawskie; Towarzystwo Czytelń Miasta Warszawy; Związek Polskich Artystów Plastyków; czasopismo - ``Tygodnik Ilustrowany''; Towarzystwo Literatów i Dziennikarzy Polskich; czasopismo - ``Praca Zbożna''; Artykuły; Księgarnie; Odezwy; Ogłoszenia; Wycinki prasowe