Inwentarz rękopisów Biblioteki Kórnickiej opracowany przez Wojciecha Kętrzyńskiego, spisany ręką Kazimierza Chłapowskiego w 1870 r. - |``Teologia'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
Obejmuje 111 pozycji rkps. teologicznych
Dokładniejszy opis inwentarza zob.: Grycz J.: ``Bibliotekarze kórniccy''. [w:] ``Pamiętnik Biblioteki Kórnickiej'', Z. 1:1929, s. s. 61-63; Keferstein H., Żurawska W.: ``Bibliotekarska działalność Wojciecha Kętrzyńskiego''. [w:] ``Rocznik Olsztyński'', Z. 7:1968, s. 82-84; Mężyński A.: ``Biblioteka Kórnicka Jana Działyńskiego''. [w:] ``Pamiętnik Biblioteki Kórnickiej'', Z. 12:1976, s. 163-165.
Keywords: Inwentarze; Inwentarz rękopisów; Zbiory biblioteczne - ewidencja