"Spis książek nabytych dla Biblioteki Kórnickiej od T. Żebrawskiego" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
Spis sporządzony przez K. Chłapowskiego, w układzie chronologicznym. K. zapisane jednostronnie. Spis zawiera dr. z l. 1506-1869 k. 1-117 i kalendarze z l. 1584-1867 k. 121-153 (rkps. zakupione w tym zbiorze nie zostały zamieszczone w spisie).
K. 41-42, 118-120, 154 nie zapisane
Keywords: Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków