Kartoteka zbiorów kupionych od ks. Ignacego Polkowskiego sporządzona przez właściciela - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1872)
1. ``Druki wileńskie Karcana'' kupione w r. 1872, k. 1-11.
Ogólna charakterystyka zbioru zob. Mężyński A.: ``Biblioteka Kórnicka Jana Działyńskiego''. [w:] ``Pamiętnik Biblioteki Kórnickiej'', Z. 12:1976, s. 151-152.
Keywords: Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków