``Korespondencja Księgarni [J. K. Żupańskiego] od 1.10.1896 do 1.10.1906'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); J., Adomaitis; M., Arct; [?], Barański; P., Bartkiewicz; Antoni, Bederski; S., Bendlewicz; Tadeusz, Bochwic; Franz, Bondy; Paul, Lehmann; Wincenty, Łoś; Józef, Maciejewski; et al. (1896)
Bederski Antoni (Biblioteka Raczyńskich w Poznaniu), 1906, k. 345. - Bendlewicz S. i Sp., Pleszew 1902, k. 237. - Benicke W., 1899, k. 158-159. - Bieliński Jan. redaktor ``Wiarusa Polskiego'' w Bochum, 1902, k. 221, przy tym odpis ogłoszenia z ``Algemeiner Anzeiger für Druckerei'' o sprzedaży Wydawnictwa Jerzego Jalkowskiego w Grudziądzu, k. 222. - Bochwic Tadeusz, kolekcjoner czasopism, 1900, k. 206-207. - Bondy Franz, Wiedeń 1899, k. 132. -
235 listów
Keywords: Bonn; księgarnia - Henry A; Grudziądz; księgarnia - Jalkowski Jerzy; Berlin; księgarnia - Lehmann Paul; Pröchel & Hermans; czasopismo - ``Kurier Handlowo-Przemysłowy''; czasopismo - ``Dziennik Berliński''; Königliche Auskunftstelle für höheres Unterrichtswesen; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Chicago; Związek Narodowy Polski w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej. Wydział Oświatowy; księgarnia - Wiśniewski Jan; Kraków; Towarzystwo Szkoły Ludowej; Lipsk; księgarnia - Volckmar F; Pleszew; Zakłady Graficzne - Ziółkowski F. K. & Co; Warszawa; księgarnia - Wilder Hieronim i Ska; księgarnia - Trepte Konstanty; Lwów; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; księgarnia - Wende E. i Ska; czasopismo - ``Tygodnik Ilustrowany''; Vetriebsstelle des Königliche Geologischen Landesanstalt und Bergakademie; Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Inowrocław; Księgarnia i Drukarnia ``Dziennika Kujawskiego''; księgarnia - Krzyżanowski S. A; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; Handel papieru - Kutrzeba i Murczyński; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego; księgarnia - Himmelblau J. M; Bank Galicyjski dla Handlu i Przemysłu; Akademia Umiejętności; Towarzystwo Przemysłowców Polskich; księgarnia - Harrassowitz Otto; Buffalo; Towarzystwo ``Czytelnia Polska''; USA; czasopismo - ``Gwiazda''; wydawnictwo - Samulski F. J. & Co; czasopismo - ``Gazeta Katolicka''; Głogów; wydawnictwo - Flemming Carl; introligatornia - Fritzsche Gustav; introligatornia - Hübel & Denck; księgarnia - Musik- und Instrumentalhandlung - Hug Gebrüder & Co; Bibliographisches Auskunftsbureau - Gracklauer O; księgarnia - Cnobloch Carl; księgarnia - Foerster Fr; Fabrik-Papierlager - Flinsch Ferdinand; księgarnia - Spirgatis M; księgarnia - Grund D; księgarnia - Seyfarth i Czajkowski; Handel porcelany; szkła; obrazów i dewocjonaliów - Bendlewicz S. i Sp; Toledo; księgarnia - Paryski A. A; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; Drukarnia ``Orędownika''; North British and Mercantile Insurance Company. General Agentur Posen; czasopismo - ``Goniec Wielkopolski''; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; Invaliditäts und Altersversicherungs-Anstalt; Komisja kupiecka przeprowadzająca wybory do sądów kupieckich; księgarnia - Cybulski A; Biblioteka Raczyńskich; Śrem; Sąd Powiatowy; księgarnia - Gąsiorowski Kazimierz; Stuttgart; księgarnia - Kohlkammer W; Toruń; drukarnia - Buszczyński S; księgarnia - Riegel H; księgarnia - Arct M; księgarnia - Gebethner i Wolff; Wiedeń; księgarnia - Bondy Franz; Korespondencja; Księgarnie