Drobne katalogi i cenniki księgarskie" - H., Altenberg; Władysław, Bartynowski; Józef, Chociszewski; A., Cybulski; M., Czech; W., Fiałek; E., Friedlein D.; Adolf, Gebethner Gustaw; Gubrynowicz, Władysław Ludwik (1836-1914); M., Himmelblau J.; Ed., Hölzel; Ferdynand, Hösick; et al. (1877)
Altenberg H., Lwów 1888-1893, (2), nr 24, 66. - Bartynowski Władysław, Kraków 1887, nr 13. - Biblioteka Polska, Paryż ok 1886, (2), nr 3, 8. - Chociszewski Józef, Poznań 1887, nr 10. - Cybulski A., Poznań ok. 1886-1895, (4), nr 9, 53, 71, 81. - Czech M., Instytut rozszerzania polskiej narodowej literatury, Wrocław ok. 1894, nr 68. - Drukarnia "Kuriera Poznańskiego", Poznań 1890-1891, (3), nr 40, 56, 58. - Fiałek W., Chełmno 1888-1889, (2), nr 23, 33. -
1000,00
Keywords: Chełmno; drukarnia - Fiałek W; Inowrocław; czasopismo - "Kujawiak"; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; księgarnia - Gebethner G. i Sp; księgarnia - Friedlein D. E; księgarnia - Himmelblau J. M; Lipsk; księgarnia - Kasprowicz Erazm Łukasz; Lwów; księgarnia - Altenberg H; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; Mikołów; Księgarnia, Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Paryż; Biblioteka Polska; Petersburg; księgarnia - Wolff B. M; Poznań; Drukarnia "Kuriera Poznańskiego"; księgarnia - Cybulski A; księgarnia - Kamieński N. i Sp; księgarnia - Simon W; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; czasopismo - "Goniec Wielkopolski"; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Księgarnia Katolicka; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Towarzystwo Oświaty Ludowej; Warszawa; księgarnia - Hösick Ferdynand; księgarnia - Paprocki Teodor i Ska; księgarnia - Gebethner i Wolff; Wiedeń; księgarnia - Hölzel Ed; Wilno; księgarnia - Zawadzki Józef; Wrocław; Instytut rozszerzania polskiej narodowej literatury - Czech M; Złoczów; księgarnia - Zukerkandel O. i Syn; Cenniki księgarskie; Katalogi księgarskie; Księgarnie