Prospekty, drobne katalogi, cenniki i ogłoszenia księgarskie od 1.7.1905 do 1.1.1909`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Michał, Bazewicz Józef; [?], Benziger; Józef, Chociszewski; Bogdan, Chrzanowski; Friedrich, Ebbecke; Oskar, Eulitz; Ludwik, Fiszer (Fischer); Adolf, Gebethner Gustaw; Józef, Jolowicz; Stefan, Kavka; H., Richter F.; et al. (1904)
Chociszewski J., Gniezno 1905-1908, (9), nr 6-7, 66-67, 91, 137, 140, 142, 153. - Chrzanowski Bogdan, Poznań 1905-1908, (3), nr 10, 70, 177. - Cybulski A., Poznań 1906, (2), nr 53, 68. - ``Czystość'', Warszawa 1908, nr 152. - ``Czytelnia Ludowa'', Poznań 1906, nr 102. - ``Dobra Polka'', Warszawa 1907, (2), nr 124-190. - ``Dziennik Powszechny'', Warszawa 1908, nr 186. - ``Dzień'', Warszawa 1908, nr 166. - Ebbecke Friedrich (Eulitz & Winckler), Leszno 1907, nr 138. -
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Janke Otto; księgarnia - Liepmannssohn Leo; Księgarnia Wydawnicza Polska; Groningen; Institut Genealogique International; Inowrocław; księgarnia - Knast Stefan; Kraków; księgarnia - Kavka Stefan; Lwów; Macierz Polska; czasopismo - ``Mały Światek''; księgarnia - Maniszewski i Kędzierski; Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego; Poznań; czasopismo - ``Głos Wielkopolanek''; czasopismo - ``Kurier Poznański''; księgarnia - Jolowicz Józef; księgarnia - Chrzanowski Bogdan; drukarnia - Chocieszyński Fr; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; księgarnia - Cybulski A; czasopismo - ``Gwiazda''; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Warszawa; czasopismo - ``Kobieta''; czasopismo - ``Dziennik Powszechny''; czasopismo - ``Dobra Polka''; czasopismo - ``Biblioteka Parafialna''; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych''; czasopismo - ``Przez Lądy i Morza''; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; księgarnia - Rzepecki Zdzisław i Sp; czasopismo - ``Ruch Chrześcijańsko-Społeczny''; czasopismo - ``Poradnik Gospodarski''; Związek Katolickich Towarzystw Robotników Polskich; Stassfurt; księgarnia - Weicke R; czasopismo - ``Ziarno''; księgarnia - Wende E. i Ska; Warszawskie Towarzystwo Esperantystów; czasopismo - ``Tygodnik Mód i Powieści''; księgarnia - Trepte Konstanty; księgarnia - Schmidt Gustav; księgarnia - Walther Hermann; księgarnia - Harrwitz Max; Einsiedeln; księgarnia - Benziger & Co; Gronique zob. Groningen; Hamburg; księgarnia - Grand Henri; księgarnia - Strzelczyk Sylwester; Kielce; czasopismo - ``Maryawita''; czasopismo - ``Polskie Muzeum''; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Spółka Wydawnicza Polska; Leszno; księgarnia - Ebbecke Friedrich; Lipsk; księgarnia - Reclam Philipp jun; Łódź; księgarnia - Fiszer (Fischer) Ludwik; Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza; księgarnia - Altenberg H; Towarzystwo Nauczycieli Szkół Wyższych; czasopismo - ``Nasz Kraj''; Wydawnictwo ``Skorowidza Leśnego''; Towarzystwo Wydawnicze; czasopismo - ``Kupiec''; czasopismo - ``Ziemianin''; Związek Kapłanów w Archidiecezjach Gnieźnieńskiej i Poznańskiej ``Unitas''; czasopismo - ``Praca''; czasopismo - ``Czytelnia Ludowa''; Księgarnia Katolicka; czasopismo - ``Łowiec Polski''; czasopismo - ``Tania Biblioteka dla Wszystkich''; czasopismo - ``Świat''; Socjaldemokracja Królestwa Polskiego i Litwy; czasopismo - ``Słowo''; czasopismo - ``Scena i Sztuka''; czasopismo - ``Rolnik Polski''; czasopismo - ``Rola''; czasopismo - ``Przyjaciel Dzieci''; czasopismo - ``Przegląd Rolniczy''; czasopismo - ``Przegląd Filozoficzny''; czasopismo - ``Polski Łan''; czasopismo - ``Pobudka''; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; czasopismo - ``Nowości Muzyczne''; czasopismo - ``Nowe Tory''; czasopismo - ``Myśl Polska''; czasopismo - ``Sfinks''; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Czystość''; wydawnictwo - Bazewicz Józef Michał