Informacja naukowa - kwerendy - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953 - ); Biblioteka Jagiellońska (Kraków); Biblioteka Polska (Paryż); Biblioteka Uniwersytecka (Łódź); Centralny Zarząd Bibliotek; Państwowy Instytut Sztuki; Zakład Architektury i Sztuki; Stacja Naukowa (Paryż); Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Ośrodek Bibliografii i Dokumentacji Naukowej; Instytut Historii Kultury Materialnej; Instytut Geografii; et al.
Biblioteka Jagiellońska, Kraków, k. 161-162. - zapytanie o st. dr.: ``Ezop, to iest opisanie żywota tego...''.
Keywords: Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Wydawnictwo Literackie; Łódź; Uniwersytet; Biblioteka Uniwersytecka; Paryż; Biblioteka Polska; Warszawa; Ministerstwo Kultury i Sztuki. Państwowy Instytut Sztuki; Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. Instytut Nauk Społecznych; Polska Akademia Nauk. Ośrodek Bibliografii i Dokumentacji Naukowej; Polska Akademia Nauk. Instytut Geografii; Zakład Badań Prasoznawczych; Polskie Towarzystwo Botaniczne. Biblioteka; Wilno; Towarzystwo Szubrawców; Informacja naukowa - |kwerendy; Majętność kórnicka