Druki obce w spuściźnie wydawniczej Adama i Stanisława Pilińskich - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- )
Chrostophe Colomb, "Son recit de la deciuverte d'un nouveau monde", fac. Adam Piliński, (makiety druku) k. 103-123.
4 teczki.
Keywords: Edytorstwo; Francja; Ilustracje; Polska; Wydawnictwa; Paryż; wydawnictwo; Homeografia