Zbiory biblioteczne - kupno. 1986 - Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Redakcja ``Colloquia Communia'' Warszawa; Redakcja półrocznika ``Archiwa Biblioteki i Muzea Kościelne'' Lublin; Redakcja ``Przyjaciela Ludu'' Leszno; ``Składnica Księgarska'', Księgarski Ośrodek Bibliograficzny Warszawa; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich Warszawa; Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Papierniczego w Polsce Łódź; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną Warszawa; Koło Warszawskie; Towarzystwo Przyjaciół Muzeum im. Przypkowskich Jędrzejów; Uczelniane Koło Naukowe Miłośników Książki; Wydział Kultury i Sztuki; et al.
Przewłocki Janusz, Warszawa, k. 77. - protokół konieczności zakupu: rękopisy z XVIII i XIX w.
Keywords: Elbląg; Wojewódzka Biblioteka Publiczna; Gniezno; Gimnazjum im. Bolesława Chrobrego; Jędrzejów; Towarzystwo Przyjaciół Muzeum im. Przypkowskich; Kalwaria Zebrzydowska; Wydawnictwo Bernardynów ``Calvarianum''; Kielce; Związek Nauczycielstwa Polskiego; Ośrodek Usług Pedagogicznych i Socjalnych; Wydawnictwo ``Język Polski''; Kraków; Uniwersytet Jagielloński. Uczelniane Koło Naukowe Miłośników Książki; Leszno; Redakcja ``Przyjaciela Ludu''; czasopismo - ``Przyjaciel Ludu''; Łódź; Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Papierniczego w Polsce; Lublin; Redakcja półrocznika ``Archiwa Biblioteki i Muzea Kościelne''; Olsztyn; Wydawnictwo Pojezierze; Poznań; Wojewódzki Urząd Statystyczny; Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza; Urząd Wojewódzki. Wydział Kultury i Sztuki; Rzym; czasopismo - ``L'Osservatore Romano''; Warszawa; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich; Redakcja ``Colloquia Communia''; ``Składnica Księgarska''; Księgarski Ośrodek Bibliograficzny; czasopismo - ``Panorama Polska''; Towarzystwo Miłośników Rydzyny. Koło Warszawskie; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną; Żary; Żarskie Towarzystwo Kultury; Księgarnie; Oferty wydawnicze; Rachunki; Wydawnictwa; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno