Fragmenty katalogów starych druków Biblioteki Kórnickiej - Andrzej, Piekarski; Zygmunt, Celichowski; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka
1. Katalog inkunabułów i druków XVI w. opracowanych przez Z. Celichowskiego. Karty w układzie alfabetycznym (opis karty zob. J. Grycz: "Bibliotekarze kórniccy". "Pamiętnik Biblioteki Kórnickiej" Z. 1: 1929 s. 72) obejmują 55 pozycji, głównie pol.
3 woluminy - I: 58 k.; II: 83 k.; III: 462 k.
Keywords: Katalog inkunabułów; Inkunabuły; Katalog druków XVII w.; Katalog druków XVI w.; Katalogi