Księgarnia [J. K. Żupańskiego], korespondencja od 1.5.1907 do 10.4.1914`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Bronisław, Daniec; Kazimierz, Hącia; Karol, Kozłowski; W., Kozubski; Wincenty, Kwiatkowski; Wacław, Lasocki; Ludwik, Marszałek; Antoni, Masłowski; Michał, Mendelewski (. Mędelewski); Victor, Nicaise; Okoniewski Stanisław bp, wcześniej proboszcz w Bninie, ks.; et al. (1905)
Decker W. & Co., Poznań 1913, k. 384. - Deichertschen A. Verlagsbuchhandlung (Werner Scholl), Lipsk 1911, k. 187. - Dietrich Eugen, Jena 1910, k. 151. - Diveky Adorjan, 1913, k. 376. - Dorosz Władysław, pedagog, bibliotekarz Klubu Społeczno-Naukowego we Lwowie, 1909-1910, (2), k. 71, 162. - Drukarnia nakładowa ``Praca'', Poznań 1911, (2), k. 194-195. - Fiedler Antoni, Poznań 1907, k. 25-26. - Flemming Carl, Głogów 1908, k. 54. -
k. 307-413 do naprawy
Keywords: Berlin; księgarnia - Schneider F. & Co; księgarnia - Parey Paul; księgarnia - Harrwitz Max; księgarnia - Rauthe Oskar; wydawnictwo - Seemann Hermann Nachfolger; wydawnictwo - Heymann Carl; księgarnia - Haering O; księgarnia - Weber W; księgarnia - Thormann & Goetsch; Weidmannsche Buchhandlung; Bnin; proboszcz; ks. Stanisław Okoniewski; Brunszwik; księgarnia - Westermann George; Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Fryburg Bryzgowijski; księgarnia - Herder; Gdańsk; czasopismo - ``Gazeta Gdańska''; Giessen; wydawnictwo - Töpelmann Alfred; Głogów; wydawnictwo - Flemming Carl; Hamburg; Waffenkontor - Mathias F. W; wydawnictwo - Carly H; Jędrzejów; Polskie Towarzystwo Krajoznawcze; Oddział; Jena; wydawnictwo - Dietrich Eugen; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; Towarzystwo Szkoły Ludowej; Zakład Reprodukcji Artystyczno-Mechanicznej ``Zorza''; Księgarnia Polska Fryderyka Eberta; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego; Kółko Filologiczne Uczniów Uniwersytetu Jagiellońskiego; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Królewiec; księgarnia - Beyer Ferd; Lipsk; księgarnia - Grunow Fr. Wilh; księgarnia - Harrassowitz Otto; księgarnia - Voss; wydawnictwo - Vogt Gebrüder; księgarnia - Winter Carl; księgarnia - Schultze Hermann; księgarnia - Klemm Otto; czasopismo - ``Illustrierten Zeitung''; Bibliographisches Auskunftsbureau - Gracklauer O; księgarnia - Foerster Fr; księgarnia - Deichert A; księgarnia - Hiersemann Karl W; Łódź; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Miszewski Stanisław; Lwów; Księgarnia Powszechna; Klub Społeczno-Naukowy; Towarzystwo Kółek Rolniczych; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Milwaukee; księgarnia - Wiltzius M. H. & Co; St. Zjednoczone; Monachium; księgarnia - Nahr & Funk; Poznań; introligatornia - Kmiecikowski Klemens; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; Steuerausschus; Związek Księgarzy Polskich na Rzeszę Niemiecką; księgarnia - Rzepecki Zdzisław i Sp; Drukarnia nakładowa ``Praca''; North British and Mercantile Insurance Company. General Agentur Posen; księgarnia - Niemierkiewicz Marian; Towarzystwo Czytelni Ludowych; Introligatornia - Mendelewski (Mędelewski) Michał; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Księgarnia Wydawnicza Polska; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; Bank Włościański; księgarnia - Jolowicz Józef; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Handelskammer für den Regierungsbezirk; Ober-Präsidialbüreau; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; drukarnia - Decker W. & Co; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Praga; księgarnia - Řivnač Fr; Śrem; Sąd Powiatowy; Stanisławów