Prospekty, drobne katalogi i cenniki księgarskie. 1895-1898`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); A., Majewski; Moritz, Perles; C., Richter; A., Schwetschke C.; Marian, Signio; P., Bachem J.; Michał, Bazewicz Józef; Leon, Bodek; Bronisław, Bolcewicz; Franz, Bondy; [?], Breitkopf; et al. (1881)
Majewski A., członek Towarzystwa Gimnastycznego ``Sokół'' w Bytomiu, 1895, nr 24. - Maniecki Stanisław i Sp., Drukarnia Narodowa, Lwów ok. 1897, nr 94. - Miarka Karol, Mikołów po 1893-1898, (11), nr 15-17, 26, 43, 63-64, 148-151. - ``Ogrodnictwo'', Kraków 1898, nr 141. - Orgelbrand Maurycy, Warszawa 1896-1898, (3), nr 21-22, 174. - Orgelbranda S. Synowie, Warszawa 1897, (2), nr 88, 142. - Ostrowski Juliusz, Warszawa 1897, nr 89. -
1000,00
Keywords: Wiedeń; czasopismo - ``Ver Sacrum''; Berlin; czasopismo - ``Dziennik Berliński''; Wydawnictwo ``Książki adresowej handlu i przemysłu polskiego'' - Jaworski Ignacy; wydawnictwo - Storm Hugo; księgarnia - Stuhr; czasopismo - ``Przewodnik Zdrowia''; Brody; księgarnia - West Feliks; Brunszwik; księgarnia - Schwetschke C. A. & Sohn; Bydgoszcz; Wydawnictwo Książek Ludowych - Tomaszewski Stanisław; Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Cieszyn; księgarnia - Feitzinger Edward; Einsiedeln; czasopismo - ``Alte und Neue Welt''; Gotha; księgarnia - Perthes Friedrich Andreas; Gródek; drukarnia - Czaiński Jan; Inowrocław; czasopismo - ``Dziennik Kujawski''; Kalisz; czasopismo - ``Gazeta Kaliska''; Kolonia; księgarnia - Bachem J. P; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; księgarnia - Poturalski W; czasopismo - ``Rzemieślnik Polski''; księgarnia - Prokesz Maurycy; czasopismo - ``Ogrodnictwo''; czasopismo - ``Herold Polski''; czasopismo - ``Czytelnia Polska''; Lindau; wydawnictwo - Lutz Jacob; Lipsk; księgarnia - Breitkopf & Härtel; księgarnia - Musik- und Instrumentalhandlung - Hug Gebrüder & Co; księgarnia - Hiersemann Karl W; księgarnia - Harrassowitz Otto; Łódź; księgarnia - Richter C; księgarnia - Zoner L; Lwów; czasopismo - ``Przedświt''; czasopismo - ``Kwartalnik Naukowo-Polityczny i Społeczny''; księgarnia - Bodek Leon; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; czasopismo - ``Gorzelnik''; Księgarnia Polska; czasopismo - ``Ruch Katolicki''; Towarzystwo Wydawnicze; Drukarnia Narodowa; Maniecki Stanisław i Sp; Wydawnictwo Artystyczne Reprodukcji Heliograficznych; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; ``Jednodniówka Monachijska''; Paryż; czasopismo - ``Bulletin Bibliographique de la Librairie Française''; Poznań; księgarnia - Jolowicz Józef; czasopismo - ``Dom Polski''; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; księgarnia - Cybulski A; czasopismo - ``Praca''; czasopismo - ``Ziemianin''; księgarnia - Kamieński N. i Sp; Księgarnia Katolicka; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Toruń; księgarnia - Lambeck Ernst; Warszawa; czasopismo - ``Wędrowiec''; czasopismo - ``Przegląd Filozoficzny''; czasopismo - ``Tygodnik Polski''; czasopismo - ``Wszechświat''; czasopismo - ``Życie''; księgarnia - Centnerszwer G; czasopismo - ``Ateneum''; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Guranowski Julian; wydawnictwo - Bazewicz Józef Michał; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych''; ``Liberty''; Litografia i Drukarnia; czasopismo - ``Biblioteka Warszawska''; czasopismo - ``Kurier Niedzielny''; czasopismo - ``Biesiada Literacka''; księgarnia - Bolcewicz Bronisław; czasopismo - ``Głos''; księgarnia - Koliński Edward; Kasa im. Józefa Mianowskiego - Fundacja Popierania Nauki