Prospekty, drobne katalogi i cenniki księgarskie. 1895-1898" - A., Majewski; Moritz, Perles; C., Richter; A., Schwetschke C.; Marian, Signio; P., Bachem J.; Michał, Bazewicz Józef; Leon, Bodek; Bronisław, Bolcewicz; Franz, Bondy; [?], Breitkopf; G., Centnerszwer; et al. (1881)
Majewski A., członek Towarzystwa Gimnastycznego "Sokół" w Bytomiu, 1895, nr 24. - Maniecki Stanisław i Sp., Drukarnia Narodowa, Lwów ok. 1897, nr 94. - Miarka Karol, Mikołów po 1893-1898, (11), nr 15-17, 26, 43, 63-64, 148-151. - "Ogrodnictwo", Kraków 1898, nr 141. - Orgelbrand Maurycy, Warszawa 1896-1898, (3), nr 21-22, 174. - Orgelbranda S. Synowie, Warszawa 1897, (2), nr 88, 142. - Ostrowski Juliusz, Warszawa 1897, nr 89. -
1000,00
Keywords: Wiedeń; czasopismo - "Ver Sacrum"; Berlin; czasopismo - "Dziennik Berliński"; Wydawnictwo "Książki adresowej handlu i przemysłu polskiego" - Jaworski Ignacy; wydawnictwo - Storm Hugo; księgarnia - Stuhr; czasopismo - "Przewodnik Zdrowia"; Brody; księgarnia - West Feliks; Brunszwik; księgarnia - Schwetschke C. A. & Sohn; Bydgoszcz; Wydawnictwo Książek Ludowych - Tomaszewski Stanisław; Bytom; wydawnictwo - "Katolik"; Cieszyn; księgarnia - Feitzinger Edward; Einsiedeln; czasopismo - "Alte und Neue Welt"; Gotha; księgarnia - Perthes Friedrich Andreas; Gródek; drukarnia - Czaiński Jan; Inowrocław; czasopismo - "Dziennik Kujawski"; Kalisz; czasopismo - "Gazeta Kaliska"; Kolonia; księgarnia - Bachem J. P; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; księgarnia - Poturalski W; czasopismo - "Rzemieślnik Polski"; księgarnia - Prokesz Maurycy; czasopismo - "Ogrodnictwo"; czasopismo - "Herold Polski"; czasopismo - "Czytelnia Polska"; Lindau; wydawnictwo - Lutz Jacob; Lipsk; księgarnia - Breitkopf & Härtel; księgarnia - Musik- und Instrumentalhandlung - Hug Gebrüder & Co; księgarnia - Hiersemann Karl W; księgarnia - Harrassowitz Otto; Łódź; księgarnia - Richter C; księgarnia - Zoner L; Lwów; czasopismo - "Przedświt"; czasopismo - "Kwartalnik Naukowo-Polityczny i Społeczny"; księgarnia - Bodek Leon; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; czasopismo - "Gorzelnik"; Księgarnia Polska; czasopismo - "Ruch Katolicki"; Towarzystwo Wydawnicze; Drukarnia Narodowa, Maniecki Stanisław i Sp; Wydawnictwo Artystyczne Reprodukcji Heliograficznych; Mikołów; Księgarnia, Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; "Jednodniówka Monachijska"; Paryż; czasopismo - "Bulletin Bibliographique de la Librairie Française"; Poznań; księgarnia - Jolowicz Józef; czasopismo - "Dom Polski"; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; księgarnia - Cybulski A; czasopismo - "Praca"; czasopismo - "Ziemianin"; księgarnia - Kamieński N. i Sp; Księgarnia Katolicka; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Toruń; księgarnia - Lambeck Ernst; Warszawa; czasopismo - "Wędrowiec"; czasopismo - "Przegląd Filozoficzny"; czasopismo - "Tygodnik Polski"; czasopismo - "Wszechświat"; czasopismo - "Życie"; księgarnia - Centnerszwer G; czasopismo - "Ateneum"; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Guranowski Julian; wydawnictwo - Bazewicz Józef Michał; czasopismo - "Biblioteka Dzieł Wyborowych"; "Liberty", Litografia i Drukarnia; czasopismo - "Biblioteka Warszawska"; czasopismo - "Kurier Niedzielny"; czasopismo - "Biesiada Literacka"; księgarnia - Bolcewicz Bronisław; czasopismo - "Głos"; księgarnia - Koliński Edward; Kasa im. Józefa Mianowskiego - Fundacja Popierania Nauki; księgarnia - Fiszer Jan; księgarnia, drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; księgarnia - Orgelbrand Maurycy