Prospekty, drobne katalogi, cenniki i ogłoszenia księgarskie. 1899-1901`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); A., Fromm; N., Kamieński; Jarosław, Leitgeber; Karol, Miarka; [?], Mittler; [?], Schmidt; J., Zaleski St.; Wilhelm, Zukerkandel; M., Arct; W., Babicki; Michał, Bazewicz Józef; et al. (1897)
Arct M., Warszawa 1900-1901, (6), nr 163-165, 169-170, 199. - ``Ateneum'', Warszawa 1900, nr 114. - Bazewicz J. M., Warszawa 1900, nr 72. - Benziger & Co., Einsiedeln 1900, nr 99. - ``Biblioteka Dzieł Chrześcijańskich'', Warszawa 1900-1901, (2), nr 89, 179. - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych'', Warszawa 1899-1901, (6), nr 27, 46, 53, 108, 134, 198. - ``Biblioteka Warszawska'', Warszawa 1899-1901, (6), nr 48, 88, 110, 181, 202, 205. - ``Bocian'', Poznań 1901, nr 149. -
1000,00
Keywords: Bydgoszcz; księgarnia - Mittler; Kraków; księgarnia - Kavka Stefan; czasopismo - ``Nowe Słowo''; Litografia Akademicka - Salba M; Spółka Wydawnicza Polska; Berlin; księgarnia - Parey Paul; Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Cieszyn; księgarnia - Feitzinger Edward; Einsiedeln; księgarnia - Benziger & Co; Freinwalde n. Odrą; czasopismo - ``Dla Wszystkich''; Grudziądz; czasopismo - ``Gospodarz''; Hamburg; księgarnia - Grand Henri; czasopismo - ``Ilustracja Polska''; czasopismo - ``Pogląd na Świat''; czasopismo - ``Gazeta Szkolna''; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Lipsk; księgarnia - Schmidt & Günther; księgarnia - Brockhaus F. A; Bibliographisches Auskunftsbureau - Gracklauer O; księgarnia - Friedrich Wilhelm; Łódź; księgarnia - Fiszer (Fischer) Ludwik; Lwów; Towarzystwo Wydawnicze; Wydawnictwo ``Studiów nad Historią Prawa Polskiego''; Drukarnia Ludowa; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Poznań; Centralne Towarzystwo Gospodarcze w Wielkim Księstwie Poznańskim; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Księgarnia Katolicka; księgarnia - Kamieński N. i Sp; czasopismo - ``Kurier Poznański''; czasopismo - ``Praca''; czasopismo - ``Sprawy Okowiciane''; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; księgarnia - Cybulski A; drukarnia - Chocieszyński Fr; czasopismo - ``Bocian znad Gopła; Wisły; Warty i Odry''; czasopismo - ``Górnoślązak''; czasopismo - ``Przegląd Kościelny''; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; Stuttgart; Deutsche Verlags-Anstalt; Toruń; drukarnia - Buszczyński S; Warszawa; czasopismo - ``Zdrowie''; czasopismo - ``Książka''; Księgarnia Polska J. Sikorskiej; czasopismo - ``Kurier Polski''; drukarnia - Laskauer P. i W. Babicki; czasopismo - ``Meloman''; Muzeum Przemysłu i Rolnictwa; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; księgarnia - Paprocki Teodor i Ska; czasopismo - ``Przegląd Filozoficzny''; czasopismo - ``Słowo''; czasopismo - ``Strumień''; czasopismo - ``Świat''; czasopismo - ``Świat Artystyczny''; czasopismo - ``Światło''; księgarnia - Trepte Konstanty; księgarnia - Wende E. i Ska; czasopismo - ``Wędrowiec''; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; czasopismo - ``Wiek''; czasopismo - ``Wielka encyklopedia powszechna ilustrowana''; czasopismo - ``Wisła''; Warszawskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. Komitet Damski; księgarnia - Zaleski St. J; czasopismo - ``Ziarno''; Kasa im. Józefa Mianowskiego - Fundacja Popierania Nauki; czasopismo - ``Głos''; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Gazeta Polska''; księgarnia - Fiszer Jan; czasopismo - ``Farmaceuta Polski''; czasopismo - ``Encyklopedia Wychowawcza''; czasopismo - ``Ekonomista''; czasopismo - ``Chimera''; czasopismo - ``Chemik Polski''; księgarnia - Bolcewicz Bronisław; czasopismo - ``Biblioteka Warszawska''; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych''