Zakup książek i rękopisów - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952); Biblioteka Narodowa Warszawa; Casa Editrice Felice le Monnier (Firenze); Desa, Dzieła sztuki i Antyki Gdynia; Desa, Dzieła sztuki i Antyki Poznań; Dom Książki Poznań; Dom Książki Warszawa; Ekspedycja wydawnictw Polskiej Akademii Umiejętności Kraków; International Bookseller and Publisher Kopenhaga; Olschki Leo. S (Firenze); Państwowe Przedsiebiorstwo Kolportażu RUCH zob. RUCH; Polskie Wydawnictwa Gospodarcze Warszawa; et al. (1952)
Biblioteka Narodowa, Warszawa, k. 170. - Bodniak Stanisław, Kórnik, k. 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 15, 19, 21, 22, 25, 28, 29, 32, 33, 37, 39, 42, 64-79, 81, 84, 94, 95, 98, 117, 121, 123. - Boras Zygmunt, Wałcz, k. 67. - Casa Editrice Felice le Monnier, Firenze, k. 41. - Chojnacki Władysław, Leszno, k. 31, 40, 63, 120, 124, 129. - Desa, Dzieła sztuki i Antyki, Gdynia, k. 53. - Desa, Dzieła sztuki i Antyki, Poznań, k. 35, 154, 194, 195. - Dom Książki, Poznań, k. 1, 30, 43-52, 102, 115, 122, 133-135, 151, 152, 169, 174 - 176, 180-189. - Dom Książki, Warszawa, k. 158-168. - Ekspedycja wydawnictw Polskiej Akademii Umiejętności, Kraków, k. 9. - Günther E., k. 89- 93. - International Bookseller and Publisher, Kopenhaga, k. 57-62. - Jasińska Stanisława, Kórnik, k. 119, 127, 130-132, 136-143, 146-150, 153, 155-157, 172, 173, 178. - Łuczak Jadwiga, Kórnik, k. 191-192. - Manteuffel Tadeusz, Warszawa, k. 34. - Marcińczyk Marek, Warszawa, k. 190. - Olschki Leo. S., Firenze, k. 99-100, 102, 197-202. - Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, Warszawa, k. 24. - P.P.K Ruch, Katowice, k. 83. - P.P.K Ruch, Kraków, k. 96. - P.P.K Ruch, Poznań, k. 78, 114, 138, 145. - P.P.K Ruch, Warszawa, k. 2, 7, 8, 17, 86, 107, 108, 118, 128. - P.P.K Ruch, Wrocław, k. 85. - Rejewska Urszula, Gniezno, k. 88. 125. - Ruch, Biuro Zagraniczne, Warszawa, k. 36, 56, 111, 116, 126. - Sabatowa Zofia, Waszyngton, k. 177. - Szymański Jan, Warszawa, k. 20. - Śląsk Literacki, Katowice, k. 179. - Świnarski Marian, Poznań, k. 15. - Towarzystwo Naukowe, Toruń, k. 16, 23, 27, 171. - Towarzystwo Naukowe, Warszawa, k. 26. - Wydawnictwa P.R.M, Warszawa, k. 82. - Wydawnictwo Księży Jezuitów, Warszawa, k. 103. - Związek Bibliotekarzy i Archiwistów Polskich, Poznań, k. 18. - Związek Bibliotekarzy i Archiwistów Polskich, Warszawa, k. 101, 104, 148.
1000,00
Keywords: Firenze zob. Florencja; Florencja; Olschki Leo. S; Casa Editrice Felice le Monnier; Gdynia; Desa; Dzieła sztuki i Antyki; Katowice; czasopismo - ``Śląsk Literacki''; RUCH; Kopenhaga; International Bookseller and Publisher; Kraków; Ekspedycja wydawnictw Polskiej Akademii Umiejętności; Poznań; Dom Książki; Związek Bibliotekarzy i Archiwistów Polskich; Toruń; Towarzystwo Naukowe; Warszawa; ``Przegląd Bibligraficzny''; ``Przewodnik Bibliograficzny''; Biblioteka Narodowa; Polskie Wydawnictwa Gospodarcze; RUCH. Biuro Zagraniczne; Wydawnictwa P.R.M; Wydawnictwo Księży Jezuitów; Wrocław; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie