Projekty w spuściźnie wydawniczej Adama i Stanisława Pilińskich - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- )
Postaci k. 1-78; Meblarstwo k. 79-151; Melanges d'ornements k. 152-164; herby polskie w kopertach k. 165-504
Materiały wprowadzone do zbiorów w 2009 r.
Keywords: Edytorstwo; Francja; Ilustracje; Polska; Wydawnictwa; Paryż; wydawnictwo; Herby polskie; Homeografia; Meblarstwo; Ornament