Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Calve'schen J. G. k. k. Univers.-Buchhandlung (Ottomar Beyer), (Prag); Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego'' (Poznań); Institutum Historicum Polonicum (Roma); Krieg Walter, Verlag (Wien); Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski (Warszawa); Leitgeber Jarosław, Drukarnia (Poznań); Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (Toruń); Verlag Karl Curtius, (Berlin) (1838)
``Acta Congressus Iuridici Internationalis'', Romae 1935, nr 2. - ``Biblioteka Katolicka'' (seria wyd.), Daszkiewicz Tytus, Rzepecki Ludwik, Poznań [b.d.]. - ``Bibljoteka romansów, powieści, podróży, pamiętników i utworów poetycznych. Pismo tygodniowe. Prospekt na rok 1879'', Leitgeber M. i Ska, Księgarnia, Poznań 1879, nr 8. -
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Amsterdam; prospekt - ``Industrie-School voor Vrouweliijke jeugd''; Berlin; wydawnictwo - Curtius Karl; czasopismo; prospekt - ``Der Horizont''; Gniezno; czasopismo; prospekt - ``Bogarodzica''; Kraków; czasopismo; prospekt - ``Dziennik mód''; czasopismo; prospekt - ``Kwartalnik Filozoficzny''; czasopismo; prospekt - ``Czas''; czasopismo; prospekt - ``Kraj''; czasopismo; prospekt - ``Łączność''; czasopismo; prospekt - ``Dziennik Narodowy''; ``Łączność''; prospekt (Kraków); Lwów; czasopismo; prospekt - ``Głos''; czasopismo; prospekt - ``Dawna Sztuka''; Marseille; czasopismo; prospekt - ``Bulletin Salesien''; Poznań; czasopismo; prospekt - ``Dziennik Poznański''; drukarnia - Leitgeber Jarosław; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; czasopismo; prospekt - ``Gazeta Wielkopolska''; czasopismo; prospekt - ``Bibljoteka romansów; powieści; podróży; pamiętników i utworów poetycznych''; czasopismo; prospekt - ``Lech''; czasopismo; prospekt - ``Gwiazda''; czasopismo; prospekt - ``Szkoła Polska''; czasopismo; prospekt - ``Biblioteka Katolicka''; czasopismo; prospekt - ``Goniec Wielkopolski''; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego''; Praga; księgarnia - Calve J. G; Rzym; prospekt - ``Acta Congressus Iuridici Internationalis''; Institutum Historicum Polonicum; Stanisławów; czasopismo; prospekt - ``Gazeta Podkarpacka''; Strasburg; czasopismo; prospekt - ``Gospodarz Wiejski i Miejski''; Toruń; Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza; Tours; prospekt - ``Bulletin Officiel du Ministère de la Justice''; Warszawa; czasopismo; prospekt - ``Dziennik Dla Wszystkich''; czasopismo; prospekt - ``Kronika Rodzinna''; Księgarnia i Dom Wydawniczy; Trzaska; Evert i Michalski S.A; czasopismo; prospekt - ``Bluszcz''; czasopismo; prospekt - ``Literatura Radziecka''; czasopismo; prospekt - ``Gazeta Polska''; czasopismo; prospekt - ``Biesiada Literacka''; czasopismo; prospekt - ``Gazeta Sądowa Warszawska''; czasopismo; prospekt - ``Biblioteka Warszawska. Pismo miesięczne poświęcone naukom; sztukom i przemysłowi''; czasopismo; prospekt - ``Moje pisemko''; czasopismo; prospekt - ``Mucha''; czasopismo; prospekt - ``Gospodyni Wiejska''; czasopismo; prospekt - ``Dzień''; czasopismo