Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Calve'schen J. G. k. k. Univers.-Buchhandlung (Ottomar Beyer), (Prag); Drukarnia "Kuriera Poznańskiego" (Poznań); Institutum Historicum Polonicum (Roma); Krieg Walter, Verlag (Wien); Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski (Warszawa); Leitgeber Jarosław, Drukarnia (Poznań); Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (Toruń); Verlag Karl Curtius, (Berlin) (1838)
"Acta Congressus Iuridici Internationalis", Romae 1935, nr 2. - "Biblioteka Katolicka" (seria wyd.), Daszkiewicz Tytus, Rzepecki Ludwik, Poznań [b.d.]. - "Bibljoteka romansów, powieści, podróży, pamiętników i utworów poetycznych. Pismo tygodniowe. Prospekt na rok 1879", Leitgeber M. i Ska, Księgarnia, Poznań 1879, nr 8. -
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Amsterdam; prospekt - "Industrie-School voor Vrouweliijke jeugd"; Berlin; wydawnictwo - Curtius Karl; czasopismo, prospekt - "Der Horizont"; Gniezno; czasopismo, prospekt - "Bogarodzica"; Kraków; czasopismo, prospekt - "Dziennik mód"; czasopismo, prospekt - "Kwartalnik Filozoficzny"; czasopismo, prospekt - "Czas"; czasopismo, prospekt - "Kraj"; czasopismo, prospekt - "Łączność"; czasopismo, prospekt - "Dziennik Narodowy"; "Łączność", prospekt (Kraków); Lwów; czasopismo, prospekt - "Głos"; czasopismo, prospekt - "Dawna Sztuka"; Marseille; czasopismo, prospekt - "Bulletin Salesien"; Poznań; czasopismo, prospekt - "Dziennik Poznański"; drukarnia - Leitgeber Jarosław; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; czasopismo, prospekt - "Gazeta Wielkopolska"; czasopismo, prospekt - "Bibljoteka romansów, powieści, podróży, pamiętników i utworów poetycznych"; czasopismo, prospekt - "Lech"; czasopismo, prospekt - "Gwiazda"; czasopismo, prospekt - "Szkoła Polska"; czasopismo, prospekt - "Biblioteka Katolicka"; czasopismo, prospekt - "Goniec Wielkopolski"; Drukarnia "Kuriera Poznańskiego"; Praga; księgarnia - Calve J. G; Rzym; prospekt - "Acta Congressus Iuridici Internationalis"; Institutum Historicum Polonicum; Stanisławów; czasopismo, prospekt - "Gazeta Podkarpacka"; Strasburg; czasopismo, prospekt - "Gospodarz Wiejski i Miejski"; Toruń; Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza; Tours; prospekt - "Bulletin Officiel du Ministère de la Justice"; Warszawa; czasopismo, prospekt - "Dziennik Dla Wszystkich"; czasopismo, prospekt - "Kronika Rodzinna"; Księgarnia i Dom Wydawniczy, Trzaska, Evert i Michalski S.A; czasopismo, prospekt - "Bluszcz"; czasopismo, prospekt - "Literatura Radziecka"; czasopismo, prospekt - "Gazeta Polska"; czasopismo, prospekt - "Biesiada Literacka"; czasopismo, prospekt - "Gazeta Sądowa Warszawska"; czasopismo, prospekt - "Biblioteka Warszawska. Pismo miesięczne poświęcone naukom, sztukom i przemysłowi"; czasopismo, prospekt - "Moje pisemko"; czasopismo, prospekt - "Mucha"; czasopismo, prospekt - "Gospodyni Wiejska"; czasopismo, prospekt - "Dzień"; czasopismo, prospekt - "Kłosy"; czasopismo, prospekt - "Echo"; czasopismo, prospekt - "Kolce"; czasopismo, prospekt - "Ekonomista"; Wiedeń; wydawnictwo - Krieg Walter; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty