Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Gebethner i Wolff, |Wydawnictwo (Warszawa); Gerold's |Buchladen (Wienn); Instytut Wydawniczy ``Pax'' (Warszawa); Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski (Warszawa); Libreria Commissionaria Sansoni (Firenze); Marcus M. & H., |Verlag (Breslau); Neumann J., |Verlag (Neudamm (Dębno) und Berlin); Omnia Mikrofilm-Technik, Friedrich Ziffer (München); Orgelbrand Maurycy, |Wydawnictwo (Warszawa); Orgelbrand S., |Wydawnictwo (Warszawa); et al. (1843)
Administracja Tygodnika ``Prawda'', Warszawa 1915, nr 1. - Gebethner i Wolff, Wydawnictwo, Warszawa 1897, nr 45. - Gerold's Buchladen, Wienn 1882, nr 49. - Hacker Art Books, New York [1981], nr 2. - Instytut Wydawniczy ``Pax'', Warszawa [1960], nr 24. - Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski, Warszawa 1938, nr 7-8, 54-57. -
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Neumann J; księgarnia - Simon K. A; Dębno; Firenze; Libreria Commissionaria Sansoni; Kraków; Wydawnictwo ``Przełom''; Spółka Wydawnicza Polska; Wydawnictwo Literacko-Naukowe Wojciecha Meiselsa; Królewiec; Ost-Europa-Verlag; Lipsk; księgarnia - Weigel Adolf; wydawnictwo - VEB Georg Thieme; Lwów; Towarzystwo Badania Historii Obrony Lwowa. Wydawnictwo; Państwowe Wydawnictwo Książek Szkolnych; Monachium; Omnia Mikrofilm-Technik; Friedrich Ziffer; Nowy Jork; Hacker Art Books; Ostrów; księgarnia - Priebatsch J; Poznań; Wydawnictwo Zachodnie i Morskie; Towarzystwo Wydawnicze ``Polska Armia Błękitna'' (Poznań); drukarnia - Pompejusz Karol; Tokio; The Sanseido Company; Turyn; Rosenberg & Sellier; Warszawa; wydawnictwo - Orgelbrand S; Polskie Towarzystwo Wydawców Książek; Polskie Towarzystwo Krajoznawcze; Powszechna Księgarnia Wysyłowa; wydawnictwo - Orgelbrand Maurycy; Spółka Wydawnicza Księgarzy. Gebethner i Wolff; Michał Glückberg; Maurycy Orgelbrand; Gustaw Sennewald; Edward Wende; Instytut Wydawniczy ``Pax'' (Warszawa); Wydawnictwo Jakuba Mortkowicza. Towarzystwo Wydawnicze; wydawnictwo - Gebethner i Wolff; księgarnia - Trepte Konstanty; Administracja Tygodnika ``Prawda''; Polski Antykwariat Naukowy - Wilder Hieronim; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska; Evert i Michalski; Wiedeń; Verlag von Varl Gerold's Sohn; Gerold's Buchladen; Wrocław; wydawnictwo - Marcus M. & H; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty