Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Leitgeber Mieczysław, Księgarnia (Ostrów)
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Kraków; czasopismo, prospekt - "Przegląd powszechny"; czasopismo, prospekt - "Rocznik dla archeologów, numizmatyków i bibliografów polskich"; czasopismo, prospekt - "Na Dziś"; czasopismo, prospekt - "Przegląd krytyczny"; czasopismo, prospekt - "Poradnik przemysłowo-rolniczy"; czasopismo, prospekt - "Nowiny ze świata"; Leszno; czasopismo, prospekt - "Provinzial-Blätter für das Großherzogthum Posen"; czasopismo, prospekt - "Przewodnik rolniczo-przemysłowy"; Lwów; czasopismo, prospekt - "Opiekun polskich dzieci"; czasopismo, prospekt - "Postęp"; czasopismo, prospekt - "Przegląd sądowy i administracyjny"; Ostrów; czasopismo, prospekt - "Pomoc"; księgarnia - Leitgeber Mieczysław; Paryż; czasopismo, prospekt - "Polak"; prospekt - "La Revue de Paris"; Płock; czasopismo, prospekt - "Notatki Płockie"; Poznań; czasopismo, prospekt - "Niedziela"; czasopismo, prospekt - "Ognisko"; czasopismo, prospekt - "Ostdeutsche Zeitung"; czasopismo, prospekt - "Piast"; czasopismo, prospekt - "Pismo dla nauczycieli ludu i dla ludu polskiego"; czasopismo, prospekt - "Praca"; czasopismo, prospekt - "Prawdą a Bogiem"; czasopismo, prospekt - "Promyk"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Administracyjny"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Graficzny"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Poznański"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Słowiański"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Wielkpolski"; czasopismo, prospekt - "Przyjaciel Dzieci"; prospekt - "Tygodnik mód"; Sanok; czasopismo, prospekt - "Reforma"; Warszawa; czasopismo, prospekt - "Polska Współczesna"; czasopismo, prospekt - "Ognisko domowe"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Historyczny"; czasopismo, prospekt - "Opiekun domowy"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Współczesny"; czasopismo, prospekt - "Myśl filozoficzna"; prospekt - "Przegląd Wystawy Powszechnej Wiedeńskiej"; czasopismo, prospekt - "Przyroda i przemysł"; czasopismo, prospekt - "Przegląd tygodniowy"; czasopismo, prospekt - "Niwa"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Filozoficzny"; czasopismo, prospekt - "Przegląd Europejski"; czasopismo, prospekt - "Nowiny"; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty