Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Książnica Atlas. Zjednoczone Zakłady Kartograficzne i Wydawnicze (Lwów); Księgarnia i Drukarnia Katolicka Sp. Akc. (Katowice); Księgarnia Polska (Lwów); Leitgeber Jarosław, |Drukarnia (Poznań); Leitgeber Mieczysław i Sp., |Księgarnia (Poznań); Librairie d'Architecture de Bance (Paris); Libraria Nova (Warszawa); Lissner J., |Księgarnia (Poznań); Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (Warszawa); Lutz Robert, |Verlagsbuchhandlung (Stuttgart); et al.
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Keywords: Dudley; Public Library; Wielka Brytania; Kartuzy; Spółdzielnia Wydawnicza ``Gryf''; Katowice; Księgarnia i Drukarnia Katolicka Sp. Akc; Lipsk; Verlag Asia Major G.m.b.H; Lwów; Książnica Atlas. Zjednoczone Zakłady Kartograficzne i Wydawnicze; wydawnictwo - Richter F. H. Richter F. H; Księgarnia Polska; Towarzystwo Badań nad Historią Obrony Lwowa i Województw Południowo-Wschodnich 1918-1920. Administracja Wydawnictw; Polskie Towarzystwo Historyczne. Oddział; Nowy Jork; Prentice-Hall; Paryż; Librairie d'Architecture de Bance; Poznan; księgarnia - Lissner J; Poznań; drukarnia - Leitgeber Jarosław; Wielkopolska Księgarnia Wysyłkowa ``Dom Książki''; księgarnia - Leitgeber Mieczysław; Stuttgard; księgarnia - Lutz Robert; Warszawa; Libraria Nova; Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza; Wydawnictwo ``Godziemba''; Składnica Księgarska. Księgarski Ośrodek Bibliograficzny; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty