Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Gebethner i Wolff, |Wydawnictwo (Warszawa); Księgarnia Katolicka (Poznań); Leitgeber M. i Sp. (Poznań); Orgelbrand Maurycy, |Wydawnictwo (Warszawa); "Przegląd Tygodniowy", Wydawnictwo (Warszawa) (1871)
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2011 r.
Keywords: Poznań; Księgarnia Katolicka; Leitgeber M. i Sp; Warszawa; wydawnictwo - Gebethner i Wolff; wydawnictwo - Orgelbrand Maurycy; wydawnictwo - "Przegląd Tygodniowy"; czasopismo, prospekt - "Wiek"; czasopismo, prospekt - "Słowo Powszechne"; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty