Korespondencja tycząca się wydawnictwa 'Tomicianów' tomy IX-XIII. 1868-1915" - Otto, Posse; Bohdan, Pułjanowski; Roger, Raczyński; Emil, Röstel; Welamin, Rutski Stefan; Stanisław, Smolka; Marian, Sokołowski; Walenty, Sroczyński; Taczak Teodor, ks.; Trzciński Tadeusz, ks.; Warmiński Ignacy, ks.; [?], Weitzenmiller; et al. (1869)
Königliches Geheimes Staatsarchiv, Berlin (podpis: Kaillen [?]), 1906, k. 226-228. - Königliches Staatsarchiv, Królewiec (podpis: Hermann Ehrenberg, Erich Joachim), 1900-1911, (5), k. 96-97, 126, 153, 155-156, 256-257. - Königlich Sächsisches Hauptstaatsarchiv, Drezno (podpis: Otto Posse, Hubert Ermisch, Carl Kessel ekspedient), 1906-1907, (4), k. 226, 235-240.
140 listów
Keywords: Berlin; Königliches Geheimes Staatsarchiv; Fabrik-Papierlager - Flinsch Ferdinand; Königliche Bibliothek; czasopismo - "Historische Zeitschrift"; Drezno; Königlich Sächsisches Hauptstaatsarchiv; Frombork; Archiwum Biskupie; Gdańsk; Biblioteka Miejska; Kraków; księża misjonarze na Stradomiu; Biblioteka Czartoryskich; Akademia Umiejętności; Królewiec; Archiwum Państwowe; Monachium; Königliche Hof- und Staatsbibliothek; Nieśwież; Archiwum Radziwiłłów; Płock; Archiwum Kapitulne; Poznań; drukarnia - Decker W. & Co; Drukarnia "Dziennika Poznańskiego"; czasopismo - "Zeitschrift der Historischen Gesellschaft für die Provinz Posen"; czasopismo - "Kurier Poznański"; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Praga; Zemsky Archiv Kralovstvi Českeho; Pszczyna; Archiwum Książęce; Warszawa; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; Wiedeń; Angerer C & Göschl, Keiser und Königlich Hof-Photochemigraphen; Wrocław; Archiwum i Biblioteka Miejska; Informacja naukowa - kwerendy; Korespondencja; Wydawnictwa