``Nabytki od 1. 1. 1907 do 1. 1. 1910'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Anczyc W. L. i Sp., |Drukarnia Kraków; Aschendorff'schen |Buchhandlung Monachium; Baer Joseph & Co., |Buchhandlung Frankfurt n. M.; Bazewicz Józef Michał, |Wydawnictwo geograficzne Warszawa; Beyer's Ferd. |Buchhandlung (Thomas & Oppermann) Królewiec; Braumüller Wilhelm, Hof- und |Universitätsbuchhändler Wiedeń; ``Camera'' (Bronisław Śniegocki), |Skład aparatów i przyborów fotograficznych (Poznań); Carlebach Ernst, |Buchhandlung Heidelberg; Cybulski A., |Księgarnia Poznań; Danehl Karl, |Harische |Buchhandlung Olsztyn; Degener Ludwig, |Verlagsbuchhandlung Lipsk; et al. (1907)
Listy, faktury, rachunki, kwity, oferty etc. przesłane do BK, głównie od księgarzy i wydawców:
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Graupe Paul; księgarnia - Eisenschmidt R; Frankfurt n. M; księgarnia - Baer Joseph & Co; Głogów; wydawnictwo - Flemming Carl; Heidelberg; księgarnia - Carlebach Ernst; Kraków; księgarnia - Gebethner G. i Sp; czasopismo - ``Przyszłość''; czasopismo - ``Boruta''; drukarnia - Anczyc W. L. i Sp; Królewiec; księgarnia - Beyer Ferd; księgarnia - Raabe Ferdinand; Leszno; księgarnia - Ebbecke Friedrich; Lipsk; księgarnia - Meyer Friedrich; księgarnia - Harrassowitz Otto; księgarnia - Grunow Fr. Wilh; księgarnia - Weigel Adolf; księgarnia - Foerster Fr; księgarnia - Voss; księgarnia - Degener Ludwig; Lwów; Galicyjskie Towarzystwo Leśne; czasopismo - ``Pamiętnik Literacki''; czasopismo - ``Przyszłość Ludu''; Wydawnictwo ``Skorowidza leśnego''; czasopismo - ``Gazeta Lwowska''; Monachium; księgarnia - Aschendorff; księgarnia - Rosenthal Jacques; Münster; księgarnia - Schöningh Heinrich; Olsztyn; księgarnia - Danehl Karl; Pleszew; czasopismo - ``Miesięcznik dla popierania ruchu wstrzemięźliwości''; Poznań; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; księgarnia - Cybulski A; ``Camera'' (Bronisław Śniegocki); Skład aparatów i przyborów fotograficznych; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; ``Atelier Imperial'' - Stolski Józef; czasopismo - ``Praca''; Segeber; księgarnia - Meier J. F; Stuttgart; wydawnictwo - Steinkopf J. F; Toruń; czasopismo - ``Gazeta Ogrodnicza''; księgarnia - Zabłocki K; Warszawa; wydawnictwo - Bazewicz Józef Michał; księgarnia - Wilder Hieronim i Ska; Wiedeń; księgarnia - Braumüller Wilhelm; Wrocław; wydawnictwo - Sinapius; Verein für das Museum Schlesischer Altertümer; księgarnia - Harrwitz Max; Groningen; Institut Genealogique International; księgarnia - Hiersemann Karl W; księgarnia - Jolowicz Józef; ``Jednodniówka abiturientów gimnazjów poznańskich''; Bayreuth; księgarnia - Seligsberg B; księgarnia - Rauthe Oskar; księgarnia - Mittler E. S. & Sohn; Verlagsgesellschaft; wydawnictwo - Straube Julius; wydawnictwo - Quednau; księgarnia - Stargardt J. A; Schriftenvrtriebsanstalt Verlags- und Sortimentshandlung; księgarnia - Schmidt Carl Richard; Ełk; księgarnia - Wiebe Emil; Gotha; księgarnia - Perthes Justus; księgarnia - Perthes Friedrich Andreas; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Inowrocław; księgarnia - Knast Stefan; Archiwum Akt Dawnych; księgarnia - Koch Wilhelm; księgarnia - Koehler K. F; czasopismo - ``Monatsblätter aus der Provinz Posener Lande''; Towarzystwo ``Znicz''; Komitet Jednodniówki Towarzystwa ``Znicz''; Ryga; księgarnia - Kymmel N