``Nabytki od 1.1.1910 do 31.8.1913'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Cotta'schen J. G., Buchhandlung Nachfolger Berlin; Deutsche Landbuchhandlung Berlin; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego'' Poznań; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha Poznań; Duncker Alexander, |Verlagshandlung Lipsk; Duncker & Humbolt, |Verlagshandlung Lipsk; Durczykiewicz Leonard, |Zakład artystyczno-fotograficzny (Czempiń); Eulitz Oskar, |Verlags- und Sortimentsbuchhandlung Leszno; Fiedler Antoni, |Zakład artystyczno-chemigraficzny Poznań; Fiszler K., |Księgarnia Warszawa; Foerster Fr., |Buchhandlung Lipsk; et al. (1909)
``Świat'', Towarzystwo Akcyjne Wydawnicze, Warszawa 1912-1913, (32), k. 159, 168, 176-177, 180, 186-190, 197, 209, 212-213, 218, 225-226, 260, 269-270, 273, 277, 281-282, 287, 294, 303, 313, 318, 320, 327, 331. - ``Tęcza'', Poznań 1911, k. 129. - Towarzystwo Naukowe Warszawskie (podpis.: Aleksander Jabłonowski przew. i Franciszek Pułaski sekr.), 1912-1913, (2), k. 162-163, 299. -
1000,00
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Bong Richard; Deutsche Landbuchhandlung; księgarnia - Cotta J. G; wydawnictwo - Heymann Carl; księgarnia - Liepmannssohn Leo; księgarnia - Mittler E. S. & Sohn; księgarnia - Parey Paul; księgarnia - Stargardt J. A; księgarnia - Rauthe Oskar; księgarnia - Gutbier H; księgarnia - Harrwitz Max; Berno; Sanitätsgeschäft - Schaerer M; Czempiń; Zakład artystyczno-fotograficzny - Durczykiewicz Leonard; Frankfurt n. M; księgarnia - Keller Heinrich; księgarnia - Baer Joseph & Co; Fryburg Bryzgowijski; księgarnia - Herder; Gdańsk; księgarnia - Bruckstein M; księgarnia - Kafemann A. W; Giessen; księgarnia - Roth Emil; Heidelberg; księgarnia - Carlebach Ernst; Kraków; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Archiwum Akt Dawnych; Zakład artystyczno-fotograficzny - Pawlikowski A; Królewiec; księgarnia - Raabe Ferdinand; księgarnia - Beyer Ferd; Leszno; księgarnia - Eulitz Oskar; czasopismo - ``Aus dem Posener Lande''; Lipsk; Börsenverein der Deutschen Buchhändler; wydawnictwo - Fritsch Theodor; księgarnia - Foerster Fr; księgarnia - Duncker & Humbolt; księgarnia - Duncker Alexander; księgarnia - Brockhaus & Pehrsson; wydawnictwo - Heichen Wolfgang; księgarnia - Harrassowitz Otto; Bibliographisches Institut; księgarnia - Meyer Friedrich; księgarnia - Klemm Otto; księgarnia - Hönisch Rudolph; księgarnia - Hirzel S; księgarnia - Hinrichs J. C; Lwów; Galicyjskie Towarzystwo Leśne; Towarzystwo Heraldyczne; Galicyjskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt; Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego; czasopismo - ``Pamiętnik Literacki''; Manheim; księgarnia - Bensheimer J; Moguncja; księgarnia - Kirchheim & Co; Monachium; księgarnia - Rosenthal Jacques; księgarnia - Herder & Co; księgarnia - Halle J; wydawnictwo - Müller Georg; księgarnia - Rosenthal Ludwig; Münster; księgarnia - Schöningh Heinrich; Poznań; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; czasopismo - ``Posener Zeitung''; Stowarzyszenie Artystów; czasopismo - ``Tęcza''; Introligatornia - Mendelewski (Mędelewski) Michał; czasopismo - ``Łowiec Wielkopolski''; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; księgarnia - Jolowicz Józef; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Toruń; czasopismo - ``Gazeta Ogrodnicza''; Warszawa; ``Świat''; Towarzystwo Akcyjne Wydawnicze; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Fiszler K; Towarzystwo Naukowe Warszawskie; Watykan; Biblioteka Watykańska; Wiedeń; księgarnia - Gilhofer & Ranschburg; Wrocław; księgarnia - Jacobsohn Wilhelm & Co; księgarnia - Goerlich Franz; wydawnictwo - Weber-Haus