"Nabytki zbiorów rękopisów, książek, rycin itp. od osób prywatnych, drogą aukcji, od antykwariuszów. 1876-1897" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Augustin Hermann, |Buchhandlung Sulechów; Baer Joseph & Co., |Buchhandlung Frankfurt n. M.; Beck'schen C. H. |Buchhandlung Nördlingen; Brockhaus F. A., |Sortiment und Antiquarium Lipsk; Butsch Fidelis Sohn (Arnold Kuczyński), |Antiquariats-Buchhandlung Augsburg; Deutscher Verein gegen den Mistbrauch geistiger Getränke Brema; Dietrich'sche Universitäts-Buchhandlung (L. Horstmann) Getynga; Biblioteka Kórnicka; Neubner Paul, |Buchhandlung und Antiquariat Kolonia; Rivoli i Sp., |Zakład fotograficzny Poznań; Rosenthal's Ludwig, |Antiquariat Monachium; et al. (1876)
Augustin Herrmann, Buchhandlung, Sulechów 1891, k. 225. - Baer Joseph & Co., Frankfurt n. M. 1891-1894, (3), k. 179, 190-191, 243-244. - Bartynowski Władysław, 1887, k. 107-108. - Beck'schen C. H. Buchhandlung, Nördlingen 1891, k. 175-176. - Brockhaus F. A., Lipsk 1883, k. 60-61. - Butsch Fidelis Sohn (Arnold Kuczyński), Antiquariats-Buchhandlung, Augsburg 1879, k. 30-32. - Cieszkowski Zygmunt, 1888, k. 132. -
1000,00
Keywords: Augsburg; księgarnia - Butsch Fidelis Sohn; Literarische Institut von Dr. M. Huttler; Berlin; księgarnia - Siegismund Karl; księgarnia - Stargardt J. A; Brema; Deutscher Verein gegen den Mistbrauch geistiger Getränke; Bytom; wydawnictwo - "Katolik"; Frankfurt n. M; księgarnia - Baer Joseph & Co; księgarnia - Völcker Theodor K; Getynga; księgarnia - Dietrich; Kamjenica |(Chemnitz); Towarzystwo "Serbska Studowaca Młodosć"; Kilonia; wydawnictwo - Lipsius & Tischer; Kraków; księgarnia - Friedlein D. E; Królewiec; księgarnia - Koch Wilhelm; Lipsk; księgarnia - Spirgatis M; księgarnia - Hiersemann Karl W; księgarnia - Harrassowitz Otto; księgarnia - Brockhaus F. A; Auction-Institut - Weigel Oswald; księgarnia - Simmel & Co; Nördlingen; księgarnia - Beck C. H; Poznań; Drukarnia "Kuriera Poznańskiego"; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Praga; księgarnia - Taussig Isak; księgarnia - Haerpfer Fr; Stuttgart; księgarnia - Scheible J; Sulechów; księgarnia - Augustin Hermann; Warszawa; księgarnia - Gieysztor Stanisław; Wrocław; księgarnia - Schletter; Verein für das Museum Schlesischer Altertümer; Kolonia; księgarnia - Neubner Paul; Monachium; księgarnia - Rosenthal Ludwig; Zakład fotograficzny - Rivoli i Sp; Śrem; Sąd Powiatowy; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków