``Nabytki biblioteczne przez dary lub zamianę. 1870-1911'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Polska Paryż; Gebethner G. i Sp., |Księgarnia Kraków; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Komitet Zarządzający Kasą Pomocy im. J. Mianowskiego Warszawa; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej Kraków; Stacja Naukowa Akademii Umiejętności Paryż; Wende E. i Ska, |Księgarnia Warszawa; Westpreussische Geschichtsverein Gdańsk; Altertums-Gesellschaft Prussia Królewiec; Biblioteka Sapiehów Krasiczyn; et al. (1870)
Eysymont Franciszek K., 1900, (wizytówka), k. 181. - Friedlein D. E., Kraków 1876, k. 15-16. - Gebethner G i Sp., Kraków 1880, k. 40. - Gebethner i Wolff, Warszawa 1907, (2), k. 216-217, 221. - Gorczak Bronisław, konserwator zbiorów sławuckich (Sanguszków), 1901, k. 185-186. - Günther Otto, 1904, (3), k. 204, 238, 240. - Jaskulski Augustyn ks., prob. w Śnieciskach, 1879, k. 25-26. - Jungfer Theodor, 1883, k. 62. -
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Stargardt J. A; Budapeszt; Magyar Tudomanyos Akademia; Gdańsk; Westpreussische Geschichtsverein; Jena; Verein für Thüringische Geschichte und Altertumskunde; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Archiwum Akt Dawnych; Królewiec; Altertums-Gesellschaft Prussia; Lipsk; księgarnia - Fischer Gustav; Königlich Sächsische Gesellschaft der Wissenschaften; Lwów; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; Wydział Krajowy; Paryż; Stacja Naukowa Akademii Umiejętności; Biblioteka Polska; Poznań; Biblioteka Raczyńskich; Praga; Muzeum Kralovstvi Českeho; Rapperswil; Biblioteka Muzeum Narodowego Polskiego; Muzeum Narodowe Polskie; Sławuta; zbiory Sanguszków; Śnieciska; proboszcz Augustyn Jaskulski; Warszawa; księgarnia - Wende E. i Ska; Towarzystwo Lekarskie; księgarnia - Gebethner i Wolff; Komitet Zarządzający Kasą Pomocy im. J. Mianowskiego; Wiesbaden; Verein für Nassauische Altertumskunde und Geschichtsforschung; Wrocław; Verein für das Museum Schlesischer Altertümer; Schlesische Gesellschaft für Volkskunde; Krasiczyn; biblioteka Sapiehów; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Towarzystwo Historyczne; Česke akademie Cisaře Františka Josefa pro vědy; slovesnost a umeni; Odezwy; Prospekty; Księgarnie; Oświadczenie Cecyli Działyńskiej dot. przekazania do BK zbiorów rodzinnych; 1896; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków; Zbiory biblioteczne - |wymiana