``Dary wydawnictw bibliotecznych. 1879-1897'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Raczyńskich Poznań; Biblioteka Szkoły Politechnicznej Lwów; Czytelnia Polska Akademików Górniczych Leoben; Historische Gesellschaft für die Provinz Posen (Poznań); Krajowa Średnia Szkoła Rolnicza (Czernichów); Wydział Krajowy Lwów; Archiwum Państwowe (|Königliche Staatsarchiv) (Szczecin); Biblioteka Uniwersytecka (Wrocław); Komitet Zarządzający Kasą Pomocy im. J. Mianowskiego Warszawa; Muzeum Kopernika Rzym; et al. (1879)
Horwitz Maksymilian (Komisja Biblioteczna Zjednoczenia Młodzieży Polskiej Zagranicą ``Łączność'' w Gandawie), 1896, (2), k. 274-277. - Hórnik Michał, 1881, (2), k. 40-42 i katalogi wydawnictw BK (2 dr.) z zaznaczonymi pozycjami przesłanymi Maćicy Serbskiej w Budziszynie, k. 86-93, 288-295. - Iławiecki, za St. Szafrankiewicza, redaktor ``Inżynierii i Budownictwa'', do Księgarni Gebethnera i Wolffa w Warszawie, k. 70. -
105 listów
Keywords: Boston; Harvard College; USA; Budziszyn; Maćica Serbska; Cieszyn; Gimnazjum Polskie; Macierz Szkolna dla Księstwa Cieszyńskiego; Czernichów; Krajowa Średnia Szkoła Rolnicza; Czerniowce; Towarzystwo Polskie Bratniej Pomocy i Czytelni Polskiej; Gandawa; Zjednoczenie Młodzieży Polskiej Zagranicą ``Łączność''; Gdańsk; Westpreussische Geschichtsverein; Jassy; Biblioteka Polska w Rumunii; Karlsruhe; Polska Czytelnia Akademicka; Kraków; Muzeum Techniczno-Przemysłowe; Uniwersytet Jagielloński. Seminarium Historyczne; Uniwersytet Jagielloński Gabinet Katedry Archeologii; Instytut Techniczno-Przemysłowy; Uniwersytet Jagielloński; Towarzystwo Biblioteki Uczniów Nauk Matematyczno-Przyrodniczych przy Uniwersytecie Jagiellońskim; Leoben; Czytelnia Polska Akademików Górniczych; Lipsk; Universitäts-Bibliothek; Lwów; Wydział Krajowy; Towarzystwo Ludoznawcze; Biblioteka Szkoły Politechnicznej; Rada Szkolna Krajowa; Nowy Sącz; Kolegium Jezuitów; Paryż; Ecole Normale Superiere; Towarzystwo Historyczno-Literackie; Biblioteka Polska; Poznań; Gimnazjum Marii Magdaleny; Biblioteka Raczyńskich; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego''; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; Historische Gesellschaft für die Provinz Posen; Praga; Muzeum Kralovstvi Českeho; Česke akademie Cisaře Františka Josefa pro vědy; slovesnost a umeni; Rumunia; Towarzystwo Biblioteki Polskiej; Rzym; Muzeum Kopernika; Szczecin; Archiwum Państwowe; Warszawa; Towarzystwo Lekarskie; księgarnia - Gebethner i Wolff; Komitet Zarządzający Kasą Pomocy im. J. Mianowskiego; czasopismo - ``Inżynieria i Budownictwo''; Watykan; Biblioteka Watykańska; Wiesbaden; Verein für Nassauische Altertumskunde und Geschichtsforschung; Wrocław; Towarzystwo Górnośląskie; Biblioteka Uniwersytecka; Fryburg Szwajcarski; Uniwersytet Katolicki; Korespondencja; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana