Korespondencja w sprawie książek dla ludu i darów wydawnictw bibliotecznych - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Lange J. B., |Księgarnia (Gniezno); Leitgeber Jarosław i Sp., |Księgarnia Poznań; Polskie Muzeum Szkolne Lwów; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej Lwów; Towarzystwo Historyczne Lwów; Towarzystwo Ludoznawcze Lwów; Towarzystwo Młodzieży Polskiej ``Postęp'' Monachium; Towarzystwo Ogrodnicze Warszawskie; Seminarium Historii Kościelnej; Verein für Nassauische Altertumskunde und Geschichtsforschung Wiesbaden; et al. (1869)
Akademickie Kółko Historyczne we Lwowie (podpis: Władysław Wiktor Kucharski przewodniczący i Wł. Lenkiewicz sekretarz), 1897, (2), k. 35-37, przy tym katalog wydawnictw BK (dr.) z zaznaczonymi pozycjami przesłanymi Kółku, k. 38-45. - Balzer Oswald, dyrektor Archiwum Krajowego we Lwowie, 1900, (2), k. 122, 125-126, przy tym brulion odpowiedzi Z. Celichowskiego, k. 120-121. -
76 listów
Keywords: Bruksela; Museum Slavicum; Cieszyn; Gimnazjum Polskie; Dania; robotnicy polscy; Gdańsk; Westpreussische Geschichtsverein; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Jena; Verein für Thüringische Geschichte und Altertumskunde; Kraków; Akademia Umiejętności; Archiwum Akt Dawnych; Lipsk; Auction-Institut - Weigel Oswald; Lwów; Krajowe Archiwum Aktów Grodzkich i Ziemskich; Wydział Krajowy; Uniwersytet; Akademickie Kółko Historyczne; Polskie Muzeum Szkolne; Towarzystwo Ludoznawcze; Towarzystwo Historyczne; Uniwersytet Lwowski. Seminarium Historii Kościelnej; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; Monachium; Towarzystwo Młodzieży Polskiej ``Postęp''; Nowy Targ; Gimnazjum; Petersburg; Cesarska Biblioteka Publiczna; Poznań; Biblioteka Raczyńskich; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; Historische Gesellschaft für die Provinz Posen; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Praga; Česke akademie Cisaře Františka Josefa pro vědy; slovesnost a umeni; Muzeum Kralovstvi Českeho; Tarandt; Kółko Naukowe Akademików Polaków; Warszawa; Towarzystwo Ogrodnicze Warszawskie; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; księgarnia - Gebethner i Wolff; Watykan; Biblioteka Watykańska; Wiedeń; Archiwum Państwowe; Wiesbaden; Verein für Nassauische Altertumskunde und Geschichtsforschung; Zurych; Kółko Matematyczno-Techniczne; Korespondencja; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana