``Dary wydawnictw. 1907-1923'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Akademia Umiejętności Kraków; Biblioteka Jagiellońska Kraków; Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Narodowa Sofia; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej Warszawa; Biblioteka Publiczna Lwowskiego Związku Okręgowego Towarzystwa Szkoły Ludowej Lwów; Biblioteka Raczyńskich Poznań; Biblioteka Uniwersytecka Poznań; Biblioteka Uniwersytecka (Uppsala); Biblioteka Watykańska; Bibliothek der Königliche Universität (Uppsala) zob. Biblioteka Uniwersytecka (Uppsala); et al. (1907)
Przy tym: bruliony listów Z. Celichowskiego do Szwedzkiej Akademii Królewskiej w Sztokholmie, 1916, k. 307, do prof. Schückinga [?] w Marburgu, 1907, k. 40; katalog wydawnictw BK (dr.) z zaznaczonymi pozycjami przesłanymi dla Uniwersytetu Ludowego im. A. Mickiewicza w Krakowie, k. 249-258; kwity przewozowe dotyczące przesyłki wydawnictw BK dla Koła Spiżowego na Spiszu, 1909, k. 46-47, dla projektowanej przez Wincentego Lutosławskiego ``szkoły życia'' w Algierze, 1911, k. 113-114 i spis wysłanych wydawnictw, k. 119 oraz dla W. Zamoyskiego, 1912, k. 147-148.
123 listy
Keywords: Berlin; Königliche Bibliothek; Deutsche Auslands-Bibliothek; Bruksela; Museum Slavicum; Fryburg Szwajcarski; Bibliothèque Cantonale et Universitaire; Gdańsk; Biblioteka Miejska; Kościan; Czytelnia dla Kobiet; Kraków; Kółko Slawistów Uczniów Uniwersytetu Jagiellońskiego; Biblioteka Jagiellońska; Akademia Umiejętności; Publiczna Książnica Związku Okręgowego Towarzystwa Szkoły Ludowej; Uniwersytet Jagielloński. Zakład Antropologiczny; Królewiec; Biblioteka Uniwersytecka; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Szkoła Politechniczna; Biblioteka Publiczna Lwowskiego Związku Okręgowego Towarzystwa Szkoły Ludowej; Uniwersytet. Seminarium Historii Społecznej i Gospodarczej; Uniwersytet. Seminarium Polonistyczne; Monachium; Königliche Hof- und Staatsbibliothek; Nałęczów; Muzeum Ziemi Lubelskiej; Płock; Towarzystwo Naukowe Płockie; Poznań; Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Uniwersytet Poznański. Seminarium Kultury Polskiej; Muzeum Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk; Biblioteka Raczyńskich; Biblioteka Towarzystwa Przyjaciół Nauk; Gimnazjum Marii Magdaleny; Uniwersytet. Seminarium Historyczne; Uniwersytet; Praga; czasopismo - ``Česky Časopis Historicky''; Muzeum Kralovstvi Českeho; Przemyśl; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Sofia; Biblioteka Narodowa; Sopot; Towarzystwo Muzeum Kaszubsko-Pomorskiego; Spisz; Koło Spiżowe; Sztokholm; Szwedzka Akademia Królewska; Toruń; Towarzystwo Naukowe; Uppsala; Warszawa; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; Towarzystwo Naukowe Warszawskie; Tymczasowa Rada Stanu Królestwa Polskiego; Kancelaria Komisji Wojskowej; Koło Matematyczno-Fizyczne; Towarzystwo Biblioteki Publicznej; Watykan; Biblioteka Watykańska; Wilno; Uniwersytet Stefana Batorego. Seminarium Filozoficzne; Uniwersytet Stefana Batorego; ``Kasa Bratniej Pomocy''; Bnin; proboszcz; ks. Stanisław Okoniewski; Bytom; Górnośląskie Towarzystwo Literackie; Kółko Filologiczne Uczniów Uniwersytetu Jagiellońskiego; Konsulat Czechosłowacji; Kolegium Kościelne Zboru Ewangelicko Reformowanego; Westpreussische Geschichtsverein; Jena; Verein für Thüringische Geschichte und Altertumskunde; Katowice; Biblioteka Polska; Uniwersytet Ludowy im. A. Mickiewicza; Uniwersytet Jagielloński; Towarzystwo Kształcącej się Młodzieży Polskiej ``Zjednoczenie''; Wydział Krajowy; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana; Korespondencja; Wydawnictwa BK