"Wydawnictwa. 1879-30/6.1909" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Czartoryskich Kraków; Biblioteka Kórnicka; Breitkopf & Härtel, |Buchhandlung und Buchdruckerei Lipsk; Brend'amour R. & Co., |Xylographische Kunst-Anstalt Berlin; Drukarnia "Dziennika Poznańskiego" Poznań; Durczykiewicz Leonard, |Zakład artystyczno-fotograficzny (Czempiń); Flinsch Ferdinand, |Fabrik-Papierlager Berlin; Gerhold's R. |Graviranstalt Lipsk; Horn's Hugo |Graviranstalt und Zinkographie Lipsk; Lesser Heinrich (Oscar Lessheim, Philipp Brand, |Buchhandlung und Antiquariat Wrocław; Moes C. A., |Papiernia Pilica; et al. (1879)
1. Z. Celichowski: "Wstęp do Pisma św. Nowego Testamentu" (brulion, druk. Poznań 1892), k. 153.
178 listów
Keywords: Berlin; Schriftgiesserei - Woellmer Wilhelm; Fabrik-Papierlager - Zacharias Paul; Fabrik-Papierlager - Flinsch Ferdinand; Xylographische Kunst-Anstalt - Brend'amour R. & Co; Chemische Kunst-Reproductions-Anstalt - Wendisch Th; Czempiń; Zakład artystyczno-fotograficzny - Durczykiewicz Leonard; Kraków; Biblioteka Czartoryskich; Królewiec; Archiwum Państwowe; Księstwo Głogowskie; Lipsk; Gravir-Anstalt und Zinkographie - Horn Hugo; Graviranstalt - Gerhold R; Numrich A. & Co; księgarnia - Breitkopf & Härtel; Pilica; Papiernia - Moes C. A; Poznań; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Drukarnia Narodowa; Drukarnia "Dziennika Poznańskiego"; Śnieciska; proboszcz Augustyn Jaskulski; Stuttgart; Xylographisches Institut - Ade Eduard; Warszawa; czasopismo - "Nowiny"; Wiedeń; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Wrocław; księgarnia - Lesser Heinrich; Archiwum i Biblioteka Miejska; Zakopane; Gniezno; Archiwum Kapitulne; Kórnik; park; drukarnia - Anczyc W. L. i Sp; Towarzystwo Akcyjne dla Przemysłu Tkackiego. Oddział Artystyczno-Reprodukcujny, Agentura Szczepanika; Zakład fotograficzny - Turski J; Zakład litograficzny - Szulc Teodor; Drukarnia "Kuriera Poznańskiego"; Zakopane-Kuźnice; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Drukarnie; Korespondencja; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana; Park kórnicki