``Udzielanie materiałów bibliotecznych, wypożyczanie książek itp. 1880-1894'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Krajowa Średnia Szkoła Rolnicza Czernichów; Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Raczyńskich (Rogalin); Magyar Tudomanyos Akademia Budapeszt; Seminarium Historyczne; Biblioteka Uniwersytecka (Czerniowce); Biblioteka Uniwersytecka Lwów (1869)
Abraham Władysław, 1892, (2), k. 294-296. - o udostępnienie zbiorów BK.
188 listów
Keywords: Czernichów; Krajowa Średnia Szkoła Rolnicza; Kraków; Zjazd przyrodników polskich; Katedra; Łekno pod Wągrowcem; klasztor cystersów; Paradyż; Pomorze Gdańskie; Poznań; księgarnia - Jolowicz Józef; czasopismo - ``Warta''; Rogalin; Biblioteka Raczyńskich; Śnieciska; proboszcz Augustyn Jaskulski; Włocławek; diecezja; Borek Wlkp; parafia; Budapeszt; Magyar Tudomanyos Akademia; Czerniowce; Biblioteka Uniwersytecka; Uniwersytet Jagielloński. Seminarium Historyczne; Królewiec; Gmina polsko-ewangelicka; Lwów; Miłosław; Prusy Królewskie; Ren; rz; Szamotuły; Trzemeszno; klasztor kanoników regularnych; Wrocław; Towarzystwo Literacko-Słowiańskie; Informacja naukowa - |kwerendy; Kantyczki polskie 16 w.; Korespondencja; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie