``Udzielanie materiałów bibliotecznych, pożyczanie książek itp. 1.01.1895 - 31.01.1907'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Bondy Franz, |Księgarnia Nakładowa (Wiedeń); Königlich Sachsisches Hauptstaatsarchiv (Drezno); Magyar Tudomanyos Akademia Budapeszt; Ungarische Akademie der Wissenschaften zob. Magyar Tudomanyos Akademia Budapeszt; Akademia Umiejętności Kraków (1895)
Badecki Karol, student filozofii we Lwowie, 1907, k. 314-315. - kwerenda dotycząca dr. i rkps. Macieja i Jana Rybińskich.
184 listy
Keywords: Berlin; Budapeszt; Magyar Tudomanyos Akademia; Bytom; księgozbiór po Bibliotece Polskiej w Rumunii; Drezno; Königlich Sachsisches Hauptstaatsarchiv; Jassy; Biblioteka Polska w Rumunii; Lwów; Biblioteka Uniwersytecka; Nowy Sącz; Gimnazjum; Nowy Targ; Pomorze Gdańskie; Poznań; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Akademia Lubrańskiego; Prusy Zachodnie; Śląsk; Warszawa; pałac Działyńskich; Węgry; Wiedeń; księgarnia - Bondy Franz; Gniezno; Kraków; Wawel; Königliche Bibliothek; Koło m; Akademia Umiejętności; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Zakopane-Kuźnice; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Akta sejmowe; 16 w.; Informacja naukowa - |kwerendy; Korespondencja; Księgarnie; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie