"Miscelanea literackie i artystyczne i drobiazgi naukowe 1901-1912" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Akademia Umiejętności Kraków; Biblioteka Kórnicka; Cesarska Akademia Nauk Petersburg; Dykiert i Mikołajczak, |Eksport Polski Kraków; Komitet budowy własnego domu Czytelni Polskiej (Bielsko Biała); Komitet redakcyjny przewodnika po ziemiach polskich w monarchii pruskiej Poznań; Komitet wykładów z literatury polskiej Poznań; List & Francke, |Buch- und Antiquarhandlung Lipsk; Literarische Anstalt Minerwa Stuttgart; Muzeum Przemysłu i Rolnictwa Warszawa; Polskie Muzeum Szkolne Lwów; et al. (1891)
Akademia Umiejętności w Krakowie, ok. 1910, nr 93. - Antoniewicz Wacław Woysyn: "Protest przeciw profanacji Wawelu przez pogrzebanie w najznakomitszym kościele polskim tego, co przyrównuje łysinę do Hostii!" [Juliusza Słowackiego], Kraków 1908, nr 63. - "Białe Kruki", Lwów 1909, nr 90. - "Biblioteka Kórnicka", ok. 1911, nr 118-119. - "Bicz", Poznań 1910, nr. 109. - Borek Wład. i H. Lewartowski, Dom handlowy. Lwów, 1909, nr 72. - Cesarska Akademia Nauk, Petersburg ok. 1903, nr. 18. - Chociszewski Józef, Gniezno ok. 1901-1906, (2), nr 13, 66. - "Diabeł", Kraków 1908, nr 73. - Dickstein Samuel: "Do Akademii Umiejętności w Krakowie", Warszawa 1903, nr 29. - Dykiert i Mikołajczak, Eksport Polski, Kraków ok. 1908, nr 64. - "Dziennik Poznański", Poznań 1902-1909, (4), nr 6, 12, 35, 79. - "Gazeta Grudziądzka", Grudziądz 1908, nr 60. - "Gazeta Opolska", Opole 1900, nr 1 (podobizna adresu Górnoślązaków do Henryka Sienkiewicza z okazji jubileuszu). - "Grafika", Warszawa 1906, nr 43. - "Gryf", Kościerzyna ok. 1909, nr 88. - Grzegorzewski Jan: "List otwarty do Marszałka Krajowego w sprawie orientalizmu i orientalistyki", Lwów ok. 1904, nr 33. - "Iskra", Gliwice 1903, nr 16. - "Kłosy Wielkopolskie", Poznań 1909, nr 83. - Komitet budowy własnego domu Czytelni Polskiej w Białej, 1891, nr 4. - Komitet Kongresu Mariańskiego 28 i 29 IX 1904, Lwów 1904, nr 21. - Komitet Obchodu Setnej Rocznicy urodzin Juliusza Słowackiego we Lwowie, 1908, nr 61. - Komitet obchodu 300-lecia zgonu Piotra Skargi w Poznaniu, 1912, nr 140. - Komitet poznański jubileuszu Marii Konopnickiej, Poznań 1902, nr 8. - Komitet redakcyjny przewodnika po ziemiach polskich w monarchii pruskiej, Poznań [?] ok. 1903, nr 15. - Komitet wykładów z literatury polskiej w Poznaniu, 1905-1911, (2), nr 34, 116. - Kościół św. Józefa w Kahlbergu pod Wiedniem, 1909, nr 106. - "Książka", Warszawa 1902, nr 7. - "Kurier Poznański", Poznań 1906-1909, (4), nr 51, 53, 78, 80.
1000,00
Keywords: Poznań; czasopismo - "Dziennik Poznański"; czasopismo - "Ognisko Polek"; czasopismo - "Poradnik Gospodarski"; czasopismo - "Bicz"; Bielsko Biała; Komitet budowy własnego domu Czytelni Polskiej; Bielsko-Biała; Czytelnia Polska; Gliwice; czasopismo - "Iskra"; Grudziądz; czasopismo - "Gazeta Grudziądzka"; Kahlenberg pod Wiedniem; kościół św. Józefa; Karków; Wawel; Kórnik; Towarzystwo Przemysłowców; Kościerzyna; czasopismo - "Gryf"; Kraków; Akademia Umiejętności; Uniwersytet Ludowy im. A. Mickiewicza; czasopismo - "Diabeł"; Eksport Polski - Dykiert i Mikołajczak; Zjazd (IV) Prawników i Ekonomistów Polskich; czasopismo - "Nowiny"; Lipsk; księgarnia - List & Francke; Lwów; Komitet Obchodu Setnej Rocznicy urodzin Juliusza Słowackiego; czasopismo - "Przegląd Muzyczny, Teatralny i Artystyczny"; czasopismo - "Pośrednik Antykwarski"; Polskie Muzeum Szkolne; czasopismo - "Pamiętnik Literacki"; Kongres Mariański; Komitet Kongresu Mariańskiego 28 i 29 IX 1904; Dom handlowy - Borek Wład. i H. Lewartowski; czasopismo - "Białe Kruki"; Zjazd (V) Prawników i Ekonomistów Polskich; Opole; czasopismo - "Gazeta Opolska"; Paryż; czasopismo - "La Pologne Contemporaine"; Petersburg; Cesarska Akademia Nauk; czasopismo - "Przegląd Wielkopolski"; Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych; Zjazd byłych członków Towarzystwa Literacko-Słowiańskiego i Kółka Towarzyskiego we Wrocławiu; Komitet poznański jubileuszu Marii Konopnickiej; Komitet obchodu 300-lecia zgonu Piotra Skargi; Komitet redakcyjny przewodnika po ziemiach polskich w monarchii pruskiej; Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Towarzystwo Ludoznawcze; Komitet wykładów z literatury polskiej; czasopismo - "Kłosy Wielkopolskie"; czasopismo - "Kurier Poznański"; Towarzystwo Muzyczne; Środa Wlkp; Towarzystwo Odczytów Ludowych; Stuttgart; Literarische Anstalt Minerwa; Warszawa; czasopismo - "Prawda"; Polskie Towarzystwo Krajoznawcze; Teatr Kukiełek; czasopismo - "Nurt"; Muzeum Przemysłu i Rolnictwa; czasopismo - "Zarzewie"; czasopismo - "Książka"; czasopismo - "Grafika"; Towarzystwo Popierania Rosyjskiego Przemysłu i Handlu. Oddział Warszawski. Delegacja księgarska; czasopismo - "Odrodzenie"; Wiedeń; Polskie Towarzystwo Szkoły Ludowej; Wilno; Wydawnictwo "Kuriera Litewskiego"; Wrocław; Kółko Towarzyskie; Towarzystwo Literacko-Słowiańskie; czasopismo - "Słowa Polskie"; Towarzystwo dla Popierania Nauki Polskiej; Towarzystwo Historyczne; Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza; czasopismo - "Sztuka"; Teatr Polski; Towarzystwo Dziennikarzy i Literatów Polskich na Rzeszę Niemiecką; Teatr Polski w Ogrodzie Potockiego. Spółka akcyjna; Stowarzyszenie Artystów; Rogoźno; czasopismo - "Rogasener Wochenblatt"; Salon Sztuki Stefana Kulikowskiego; Artykuły; Księgarnie; Odezwy; Ogłoszenia; Wycinki prasowe