Prospekty, drobne katalogi, cenniki i ogłoszenia księgarskie`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); H., Altenberg; K., Bartoszewicz; Sigmund, Bensiger; Franz, Bondy; Zygmunt, Celichowski; Fr., Chocieszyński; Józef, Chociszewski; Adolf, Gebethner Gustaw; Zygmunt, Gerstmann; Michał, Glücksberg; Gubrynowicz, Władysław Ludwik (1836-1914); et al. (1882)
Altenberg H. (F. H. Richter), Lwów 1882-1889, (4), nr 5, 19, 118, 158. - Bartoszewicz K., Księgarnia, Kraków 1882-1883, (2), nr 15, 39. - Bensiger Zygmunt, Wiedeń ok. 1882, nr 17. - ``Biblioteka Domowa'', Gródek pod Lwowem, 1885-1886, (2), nr 81, 100. - ``Bogarodzica'', Gniezno 1885, nr. 79. - Bondy Franz, Wiedeń 1883, nr 40. - Chocieszyński Fr., Drukarnia, Poznań 1883, nr 36. - Chociszewski J., Gniezno, Poznań, ok. 1882-1888, (5), nr 20a, 44-45, 135, 144. - ``Dom Polski'', Poznań 1887-1888, (2), nr 124, 134. - Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego'', Poznań 1887, nr 116. - ``Dziennik dla Wszystkich'', Warszawa 1886-1887, (3), nr 103, 122, 130. - ``Dziennik Powieści'', Kraków 1884, (2), nr 47, 50. - ``Dzwonek Wielkopolski'', Poznań 1886, nr 138. - ``Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne'', Warszawa 1883-1884, (2), nr 24, 58. - ``Ekonomista'', Warszawa 1882, nr 9. - ``Encyklopedia humoru'', Warszawa 1889, nr 157. - ``Gazeta Poznańska'', Poznań 1888, nr 142. - Gebethner i Wolff, Warszawa 1882-1889, (9), nr 3, 31, 38, 54, 80, 102, 119, 140, 159. - Gerstmann Zygmunt, Berlin 1885, nr 64. - Glücksberg Michał, Warszawa 1882-1888, (7), nr 11, 32, 62, 85, 127, 148, 152. - ``Głos Polski'', Poznań 1886, nr 89. - Gubrynowicz i Schmidt, Lwów ok. 1885-1888, (2), nr 71, 149. - ``Gwiazda Katolicka'', Lwów 1889, nr 162. - Himmelblau J. M., Księgarnia wydawnicza, Kraków 1882, nr 10. - ``Hodowca'', Warszawa 1886, nr 101. - ``Inżynieria i Budownictwo. Przemysłowiec wiejski'', Warszawa 1885, nr 65. - ``Jedność'', Poznań 1888, nr 145. - Kamieński N. i Sp., Poznań 1883-1888, (5), nr 23, 49, 72, 97, 136. - ``Katolik'', Wydawnictwo, Bytom 1888-1890, (4), nr 133, 160, 167-168. - ``Katolik Śląski'', Bytom 1886, nr 94. - ``Kłosy'', Warszawa 1887, nr 128.
1000,00
Keywords: Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; czasopismo - ``Katolik Śląski''; Gniezno; Czasopismo - ``Bogarodzica''; księgarnia - Lange J. B; Gródek; czasopismo - ``Ognisko Domowe''; czasopismo - ``Biblioteka Domowa''; Inowrocław; czasopismo - ``Kujawiak''; Kraków; czasopismo - ``Dziennik Powieści''; księgarnia - Himmelblau J. M; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego; czasopismo - ``Przegląd Powszechny''; czasopismo - ``Missye Katolickie''; Towarzystwo Numizmatyczne; czasopismo - ``Przegląd Polski''; księgarnia - Żupański J. K. i Heumann K. J; Towarzystwo Jezusowe; księgarnia - Bartoszewicz K; Lwów; czasopismo - ``Przegląd Społeczny''; Zakład Artystyczno-Fotograficzny - Trzemeski Edward; czasopismo - ``Różowe Domino''; czasopismo - ``Gwiazda Katolicka''; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; księgarnia - Altenberg H; Księgarnia Polska; czasopismo - ``Przewodnik Gimnastyczny Sokół''; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Ostrów; księgarnia - Leitgeber Mieczysław; Paryż; Zakład litograficzny - Piliński A. et Fils; Towarzystwo Historyczno-Literackie; Poznań; czasopismo - ``Ziemianin''; Księgarnia Katolicka; księgarnia - Kozłowski Karol; Komitet redakcyjny jednodniówka ``Okrężne''; Drukarnia Narodowa; czasopismo - ``Kurier Poznański''; księgarnia - Kamieński N. i Sp; czasopismo - ``Jedność''; czasopismo - ``Kurier Rolniczy''; czasopismo - ``Głos Polski''; czasopismo - ``Gazeta Poznańska''; czasopismo - ``Trud''; czasopismo - ``Dzwonek Wielkopolski''; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego''; czasopismo - ``Dom Polski''; drukarnia - Chocieszyński Fr; czasopismo - ``Nowa Gazeta Poznańska''; czasopismo - ``Tygodnik Beletrystyczny i Naukowy''; drukarnia - Leitgeber Jarosław; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; czasopismo - ``Tygodnik Przemysłowy''; czasopismo - ``Wielkopolanin''; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Strzelno; czasopismo - ``Nadgoplanin''; Warszawa; czasopismo - ``Echo Muzyczne; Teatralne i Artystyczne''; czasopismo - ``Kurier Warszawski''; Komitet wydania dzieł Jan Kochanowskiego; czasopismo - ``Kłosy''; czasopismo - ``Inżynieria i Budownictwo''; czasopismo - ``Hodowca''; księgarnia - Glücksberg Michał; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Ekonomista''; czasopismo - ``Dziennik dla Wszystkich''; czasopismo - ``Niwa''; księgarnia - Lewental S; czasopismo - ``Życie''; czasopismo - ``Zdrowie''; czasopismo - ``Wisła''; czasopismo - ``Wiek''; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; czasopismo - ``Tygodnik Mód i Powieści''; czasopismo - ``Słowo''; czasopismo - ``Romans i Powieść''; czasopismo - ``Rola''; czasopismo - ``Przemysłowiec''; czasopismo - ``Przegląd Tygodniowy''; czasopismo - ``Przegląd Pedagogiczny''; księgarnia - Paprocki Teodor i Ska; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; Wiedeń; księgarnia - Bensiger Sigmund; księgarnia - Bondy Franz; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty