``Memoriał księgarzy''. |Księgarnia J. K. Żupańskiego w Poznaniu - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Kasprowicz Erazm Łukasz, |Slawische Verlagshandlung Lipsk; Altenberg H. (F. H. Richter), |Księgarnia Lwów; Arct M., |Księgarnia Warszawa; Behrenberg's Druckerei Hanower; Bensiger Sigmund, |Verlagsbuchhandlung Wiedeń; Benziger & Co., |Buchhandlung (Einsiedeln); Beyer's Ferd., |Buchhandlung (Thomas & Oppermann) Królewiec; Bibliographisches Institut (Lipsk); Sallmayer'sche |Buchhandlung (Julius Schellbach) Wiedeń; Schnurpfeil Georg, |Buchhandlung Głubczyce; Schönleins H. Nachf., |Buchhandlung Stuttgart; et al. (1889)
Brettinger August, Stuttgart 1889. - Brockhaus F. A., Lipsk 1889-1894. - Cybulski A., Poznań 1890-1894. - Decker W. & Co. (H. Röstel), Poznań 1893. - Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego'', Poznań 1890-1894. - Drukarnia ``Gońca Wielkopolskiego'', Poznań 1894. - Drukarnia Narodowa (W. Maniecki), Lwów 1893-1894. - Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 1890-1893. - Dunikowski Emil, Lwów 1894. - Ebbecke Friedrich, Leszno 1893-1894. -
S. 138-288 nie zapisane.
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Schultze August; księgarnia - Friedberg & Mode; Germania; Actien Gesellschaft für Verlag und Druckerei; księgarnia - Parey Paul; wydawnictwo - Mode S; księgarnia - Oppenheim Robert; księgarnia - Imberg & Lefson; wydawnictwo - Bong Richard; księgarnia - Gebauer Wilhelm; Bielsko-Biała; księgarnia - Kubaczka i Lang; Brody; księgarnia - West Feliks; Bydgoszcz; księgarnia - Mittler; Cieszyn; księgarnia - Feitzinger Edward; Czerniowce; księgarnia - Pardini Heinrich; Einsiedeln; księgarnia - Benziger & Co; Erfurt; księgarnia - Villaret Carl; Frankfurt n. O; drukarnia - Trowitzsch & Sohn; Gdańsk; księgarnia - Milski B; Gera; wydawnictwo - Griesbach; Głogów; wydawnictwo - Flemming Carl; Głubczyce; księgarnia - Schnurpfeil Georg; Hanower; drukarnia - Behrenberg; księgarnia - Helwig; Iglau; wydawnictwo - Blumenthal Hans; Insbrück; księgarnia - Wagner; Kappeln; wydawnictwo - Mass Th; Kluczbork; księgarnia - Thielmann E; Kraków; księgarnia - Zwoliński L. i Sp; księgarnia - Krzyżanowski S. A; księgarnia - Gebethner G. i Sp; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego; Królewiec; księgarnia - Beyer Ferd; Leszno; księgarnia - Ebbecke Friedrich; Lipsk; Bibliographisches Institut; księgarnia - Breitkopf & Härtel; księgarnia - Jahn E. O; księgarnia - Brockhaus F. A; wydawnictwo - Hesse Max; wydawnictwo - Koch C. A; księgarnia - Röder Paul; księgarnia - Rauter & Rocco; księgarnia - Rosenthal; księgarnia - Kasprowicz Erazm Łukasz; księgarnia - Malende W; Verlags-Magazin (R. F. Bierey); Lwów; Drukarnia Narodowa; Maniecki Stanisław i Sp; księgarnia - Hoschek W. i Sp; księgarnia - Seyfarth i Czajkowski; Towarzystwo im. S. Staszica; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; czasopismo - ``Bartnik''; księgarnia - Altenberg H; księgarnia - Milikowski Jan; Księgarnia Polska; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Münster; księgarnia - Theissing; Neuwied; księgarnia - Heuser Louis; Nowy Sącz; księgarnia - Jakubowski J. K; Pelplin; drukarnia; księgarnia - Michałowski E; Poznań; czasopismo - ``Ziemianin''; księgarnia - Kozłowski Karol; księgarnia - Lissner J; księgarnia - Piotrowski C. F; księgarnia - Cybulski A; drukarnia - Decker W. & Co; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''