Muzeum Kórnickie`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); ``Camera'' (Bronisław Śniegocki), |Skład aparatów i przyborów fotograficznych (Poznań); Duncker Alexander, |Verlagshandlung (Lipsk); Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Komitet Wystawy Zabytków z Epoki Jagiellońskiej Kraków; Lepke Rudolph |Kunst-Actions-Haus Berlin; Mathias F. W., |Waffenkontor (Hamburg); Ministerstwo Sztuki i Kultury; ``Atelier Rubens'' (Poznań); Biblioteka Kórnicka; Freudenreich & Cynka, |Kantor spedycyjny i komisowy (Poznań); Gasch G. Walther, |Antiquariat (Drezno); et al. (1869)
Komitet Wystawy Zabytków z Epoki Jagiellońskiej w Krakowie do W. Zamoyskiego (podpis: Władysław Łuszczkiewicz, zastępca przewodniczącego i Teodor Nieczuja-Ziemięcki), 1900, k. 145. - o eksponaty na Wystawę.
72 listy
Keywords: Bad Reichenhall; portret Władysławy IV Wazy; Berlin; Kunst-Actions-Haus - Lepke Rudolph; Biernatki pod Kórnikiem; wykopaliska; Brzezie k. Pleszewa; Drezno; księgarnia - Gasch G. Walther; Grudziądz; Seminarium Nauczycielskie; Kolegium Jezuitów; Hamburg; Waffenkontor - Mathias F. W; Kórnik; Zakład fotograficzny - Schneider Kazimierz; zbiory muzealne; Kraków; Wystawa Zabytków z Epoki Jagiellońskiej; Komitet Wystawy Zabytków z Epoki Jagiellońskiej; Zakład artystyczno-fotograficzny - Pawlikowski A; Lipsk; księgarnia - Duncker Alexander; Lwów; Powszechna Wystawa Krajowa; Poznań; ``Atelier Rubens''; Skład żelaza - Oberfelt F. i Sp; Muzeum Wielkopolskie; ``Camera'' (Bronisław Śniegocki); Skład aparatów i przyborów fotograficznych; Zakład fotograficzny - Turski J; Drogeria Universum - Śniegocki B; Poznański (I) Pułk Garnizonowy; Kantor spedycyjny i komisowy - Freudenreich & Cynka; Psarskie k. Śremu; Toruń; Wystawa Sztuki Polskiej; Tulce; wydobyte tam kamienie; Warszawa; księgarnia - Gebethner i Wolff; Muzeum Narodowe; Ministerstwo Sztuki i Kultury; Straż Kresowa. Wydział Zabytków (Warszawa); Państwowa Biblioteka Sztuki i Rękodzieła; Państwowe Grono Konserwatorów Zabytków Prehistorycznych; Wystawy; Amfora srebrna - dar BK dla Muzeum Wielkopolskiego; Herby w stropie pokoju stołowego w zamku kórnickim; Konserwacja zbiorów; Konserwacja zbiorów - obrazy; Korespondencja; Księgarnie; Militaria; Obrazy; Ołatarz srebrny; Wycinki prasowe; Zamek Kórnicki; Zbiory archeologiczne; Zbiory archeologiczne - starożytności włoskie; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory muzealne - |dary; Zbiory muzealne - |gromadzenie; Zbiory muzealne - |kupno; Zbiory muzealne - |udostępnianie; Zbiory muzealne - wypożyczanie; Zblocza metalowe od mostu zwodzonego zamku kórnickiego z XVI w.; Zbroje