Katalog kartkowy rękopisów Biblioteki Kórnickiej opracowany przez Zygmunta Celichowskiego w l. 1870-1875 - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
1. Rękopisy działu teologii w układzie inwentarza Wojciecha Kętrzyńskiego (AB 277) z niewielkimi zmianami. Pozycje 1-111 z naniesionymi sygnaturami topograficznymi układu opracowanego przez Z. Celichowskiego (brak nr 107).
6 woluminów - I: 212 k.; II: 152 k.; III: 200 k.; IV: 14 k.; V: 244 k; VI: 6 k.
Keywords: Katalogi; Katalog rękopisów