Inwentarz rękopisów Biblioteki Kórnickiej - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1875)
1) Ogólny inwentarz rkps. zaczęty w 1875 r. przez Zygmunta Celichowskiego, kontynuowany przez Władysława Pociechę i Stanisława Bodniaka.
3 woluminy - I: III, 188 (376 s.) k.; II: 236 (472 s.) k.; III: 185 k.
Keywords: Inwentarze; Inwentarz rękopisów; Zbiory biblioteczne - ewidencja