Spis rękopisów w Kamieńcu Podolskim zakupionych po [Konstantym] Podwysockim`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1870)
1) Spis sporządzony przez Kazimierza Chłapowskiego pod kierunkiem Wojciecha Kętrzyńskiego, obejmuje 95 pozycji rkps. zakupionych w 1870 r. ze zbiorów zgromadzonych przez Konstantego Podwysockiego(1810-1868), literata i kolekcjonera w Rychtach na Podolu, od wdowy Anieli Podwysockiej. (Obecnie rkps. BK 1127-1218).
2 woluminy - I: 12 k.; II: 13 k.
Keywords: Rychty; Podole; Kamieniec Podolski; Kraków; czasopismo - ``Rocznik dla Archeologów; Numizmatyków i Bibliografów Polskich''; Rękopisy - spis; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory specjalne - |rękopisy