Dokumentacja prac konserwatorskich i restauratorskich. | Dziesięć XIX-wiecznych wielkoformatowych oprawnych fotografii na podłożu papierowym ze zbiorów Polskiej Akademii Nauk Biblioteki Kórnickiej - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Katedra Konserwacji-Restauracji Papieru i Skóry (2020)
Aneks nr 5 - praca seminaryjna za zakresu historii sztuki: Dorota Czerko, ``Funkcje i wartości XIX-wiecznej wielkoformatowej fotografii portretowej ze zbiorów kórnickich w kontekście działalności właścicieli Biblioteki Kórnickiej na przykładzie dziesięciu wybranych portretów'', Toruń 2020, k. 60.
Praca dyplomowa wykonana pod kierunkiem dr hab. Tomasza Kozielca, prof. UMK
Keywords: Fotografia 19 w.; Dokumentacja konserwatorska - |zbiory muzealne